Ads 468x60px

Labels

25 Nisan 2011 Pazartesi

Adana'da TÜMSİAD ve KOSGEB' den Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" başladı.
TÜMSİAD Adana Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek binasında başlayan ve yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteği konusunda bilgilerin verileceği eğitime, çeşitli iş fikirleri olan 30 girişimci aday katıldı.

Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün devam edecek eğitimler, toplam 60 saat sürecek. Girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, üretim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, finansal iş planı kavramı ve öğeleri, yönetim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, iş planının yazılması ve gibi konularda bilgiler verilecek.

KOSGEP' in  Destekleri
Yeni iş yeri açmak isteyen ve planı kabul edilen girişimciler, KOSGEB'den 5 bin liraya kadar işletme kuruluş desteği, 10 bin liraya kadar kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği, 12 bin liraya kadar da işletme giderleri olmak üzere toplam 27 bin lira hibe alabilecek.

Ayrıca 70 bin liraya kadar sıfır faizli, 24 ay geri ödemeli sabit yatırım desteğinin de verileceği belirtilirken, geri ödemelerin başvurudan 2 yıl sonra başlayacağı ve üç ayda bir taksitler halinde yatırılacağı ifade edildi. Geri ödemesiz destekler, herhangi bir ticari faaliyette bulunmayan ve imalat sektöründe iş kurmak isteyen girişimcilere verilecek.

KOSGEB Uzmanı Danyal Peker, Haziran ayı içerisinde de 60 kişilik bir sınıf daha açmayı planladıklarını belirterek, "Vatandaşımızın iş gücüne katılmaya yönlendirecek önemli bir proje olan bu kursun Adana ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Kaynak: haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...