Ads 468x60px

Labels

4 Nisan 2011 Pazartesi

Bu Ülkeyi Değiştiririm Diyen Gelsin

Management Centre Türkiye ve Middlesex Üniversitesi, “bu ülkeyi değiştiririm” iddiasında bulunan ve ikna gücü yüksek girişimciler için “liderlik” konulu mastır programı başlatıyor. Üstelik burs da var.
Middlesex Universitesi, Management Centre Türkiye desteğiyle İstanbul’da değişim liderleri için uluslararası bir master programı başlatıyor. ‘Organizasyonlarda Liderlik, Danışmanlık ve Koçluk’ başlığını taşıyan bu program, hem uzaktan eğitim hem de İstanbul’da gerçekleşecek çalışma grupları ve seminerlerle destekleniyor. Programa, Türkiye’yi değiştirip, geliştirme iddiasında ve lider olmak isteyen herkes katılabiliyor. Eğitim dilinin İngilizce olduğu program, nisan ayında başlayacak. Burslu öğrenci de kabul edilen master programı için bu ayın sonunda seçme ve değerlendirme toplantısı yapılacak. “Masters in Coaching, Consulting and Leadership in Organisations” programının direktörlüğünü yürüten ve bu programın Türkiye’de hayata geçirilmesine destek veren Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku, özellikle eğitim, sağlık, kamu, çevre ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişilerin başvurularını beklediklerini vurguluyor.

Eğitim, Sağlık ve Çevrecilere Burs Var

Bu programı dizayn ederken yola çıkış noktalarının 2020′de dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin değişimine katkıda bulunacak, etki yaratacak değişim liderlerini yetiştirmek olduğunu söyleyen Alper Utku, programa katılanların aynı zamanda Middlesex Üniversitesi öğrencisi olacağını da hatırlatıyor. Utku, mastır yapanların programı tamamladıklarında Middlesex University mezunu olacağını ve “MA in Professional Studies” diploması alacağını belirtiyor. Antropoloji, sosyoloji, psikoloji, ilahiyat, ekonomi, politika gibi ek seminerlerle programın destekleneceğini anlatan Alper Utku, sadece danışmanlık sektöründe çalışanların değil kurumsal şirketlerde görev alan kişilerin de mastır programına katılabileceğini ifade ediyor. “Danışmanlık sektöründen ya da kurumsal şirketlerden başvuranlar arasında yetenek yönetimi, liderlik gelişimi, insan kaynakları gibi alanlarda veya yönetici pozisyonlarında çalışanlar var” diyen Utku, özellikle eğitim, sağlık, çevre ve kamu sektörlerinde yükselmek isteyenlere hitap ettiklerini anlatıyor. Bu sektörlerde çalışanlara Management Center Türkiye tarafından yüzde 100′e kadar burs verilecek. Burs alabilecek adaylarda istenen özellikler ise şöyle: Türkiye’nin 2020′de dünyada söz sahibi olması gerektiğine inanmalı ve bu süreci etkilemek istemeli, bunu misyon edinmeli ve bunun için değişim projeleri geliştirip uygulamalı.

Başvuru İçin Acele Edin!

Bu yıl 12 kişinin kabul edileceği ve iki yıl sürecek programın toplam bedeli 24 bin Euro. Dört kişiye yüzde 100 burs verilecek programda iki ile dört kişiye ise kısmi burs sağlanacak. Mart sonuna kadar başvuruların yapılabileceği programla ilgili ayrıntılı bilgi www.mcclo.com adresinden alınabilir.
Kaynak: http://kobidestek.org/turkiyeyi-degistiririm-diyen-gelsin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...