Ads 468x60px

Labels

6 Nisan 2011 Çarşamba

Gediz Üniversitesi İşsizliğe Çözüm İçin İş-Kur ve Kosgeb'le İşbirliği Yapıyor

İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Proje Destek Programı'nın İzmir'deki adresi, bu yıl da Gediz Üniversitesi oldu. KOSGEB'in faizsiz, 27 bin lirası karşılıksız ve ödemesi iki yıl sonra başlayacak olan 97 bin liralık desteğinden yararlanarak işyeri açmak isteyenlere ücretsiz eğitim verilecek.
Seyrek'te modern kampüsü, Çankaya'da hazırlık binasıyla gözde bilim kurumu Gediz Üniversitesi, geçen seneki başarısı sebebiyle yine tercih edildi. Toplam 72 saatlik eğitimler, 25 Nisan-30 Mayıs ve 6 Haziran-12 Temmuz 2011 arasında olmak üzere iki dönemde uygulanacak. Müracaatlar, yarın (7 Nisan) başlayarak 18 Nisan'da sona erecek. 20 ve 21 Nisan'daki mülakatlarda seçilecek adaylar arasında girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme egzersizleri, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi başlıkları altında teorik ve uygulamalı dersleri başarıyla tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazanacak. KOSGEB, proje geliştirip işyeri açanlara, ilk etapta 27 bin liralık karşılıksız destek verecek. Devamında ise faizsiz, ödemesi iki yıl sonra başlayacak 70 bin liralık kredi imkanı tanınacak.

Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamındaki uygulamalı eğitim, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İş-Kur İzmir İl Müdür Vekili Emin Dank ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün arasında imzalanan protokolle başladı. Rektör Çevik, "Kendi işimi kurmak istiyorum ama param yok." diyenleri müthiş bir fırsatın beklediğini dile getirdi. Gediz'in iki yıldır İzmir'in girişimcilik okulu haline geldiğini belirterek, "Bu çok önemli projede tercih edilmemiz, eğitim kalitemizin en güzel örneği. Alanlarında uzman akademik kadromuz, bir işletmenin nasıl kurulup ayakta tutulabileceğini, yeni markaların ekonomimize nasıl kazandırılacağını, kısacası başarılı işletmeciliğin tüm unsurlarını öğretecek. Bu yıl da birçok kişinin kendi işinin patronu olmasını, yeni istihdam kapılarının açılmasını sağlayacağız. Üstlendiğimiz bu görev, bizim için büyük bir mutluluk kaynağı." dedi.

GÜNLÜK 15 LİRA HARÇLIK

İş-Kur İl Müdür Vekili Dank ise amaçlarının, işsizlik rakamlarını en aza indirmek olduğunu ifade ederek, "Toplumun büyük umutlar bağladığı bir proje. Bu sebeple büyük önem taşıyor. Kursiyerlere, eğitim süresince günlük 15 lira cep harçlığı da vereceğiz." şeklinde konuştu. KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Akgün de eğitim sayesinde uzun yıllar ayakta duracak işletmelerin kurulmasını, üretimin ve istihdamın artmasını hedeflediklerini kaydetti. Akgün, "İstatistiklere göre bilinçsizce kurulan işletmelerin yüzde 80'i, ilk beş yılda kapanıyor. Gediz Üniversitesi'ndeki eğitimle, bilinçli girişimciler iş dünyasına kazandırılacak." dedi.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, "www.gediz.edu.tr" ve "www.iskur.gov.tr" adreslerinden de alınabiliyor.

Kaynak:memurlar.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...