Ads 468x60px

Labels

29 Nisan 2011 Cuma

Girişimci Kadından Tarsus'ta Hediyelik Eşya İmalatı

Tarsus 'ta  girişimci bir kadın, yaklaşık 10 bin yıllık geçmişe sahip, dünyanın en eski yerleşim birimlerinden kentin Ören yerlerini hediyelik eşyaya işliyor.
İslam ve Hristiyan alemi için kutsal bir kent olan Tarsus'ta turizme yoğunluk verilmesiyle hediyelik eşya yapımı da hız kazanmaya başladı.

Kırkkaşık Çarşısı'ndaki iş yerinde geleneksel Türk el sanatlarının yanı sıra ilçenin tarihi ve turistik yerlerini ahşap ve toprak seramik üzerine işleyerek hediyelik eşya üreten Nesrin Kuyucuoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı çalışma ile ilçenin değerlerini yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra gelecek kuşaklara da aktarmayı hedeflediğini söyledi.

Ürünlere ilçeye ziyarete gelenlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Kuyucuoğlu, şunları kaydetti:

"Ahşap ve toprak seramik üzerine Saint Paul Kuyusu, Şahmeran, Kleopatra Kapısı, Antik Roma Yolu, Tarsus Şelalesi, Eshab-ı Kehf Mağarası gibi efsanelere konu olmuş yerler ile Ören yerlerini işliyoruz. Bu hediyelik eşyayı satarak hem bütçemize katkı sağlıyor, hem de ilçenin tanıtımına katkı sunuyoruz. "


Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...