Ads 468x60px

Labels

30 Nisan 2011 Cumartesi

Girişimci Kadınlar İş Hayatına Hazır

Çankırı Belediyesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Kadınlar İşte-Kadın İstihdamını Destekleme Hibe Programı" projesi tamamlandı.

Çankırı Belediyesi'ndeki girişimcilik, dikiş ve el sanatları kurslarına katılan bayanlar ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, İş-kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya ve KOSGEB Çankırı Temsilcisi Nazım Özkar, bir araya gelerek kursiyerlerle görüş alışverişinde bulundu.

Proje koordinatörü Zeynep Dinç, proje hakkında bilgi verdi. Dinç, Çankırılı kadınları iş hayatına kazandırmak için alt yapı oluşturduklarını ifade ederek, "Bu çalışmalar kapsamında düzenlemiş olduğumuz girişimcilik, dikiş ve el sanatları eğitimi kurslarını başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Bayanlarımıza yapacakları işler konusunda eğitimleri yanında kendilerini ifade etme konusunda da eğitim verildi. " şeklinde konuştu. Toplam 90 bayana eğitim verdiklerini söyleyen Dinç, kendilerine, kursların açılmasında ve kurs ortamının sağlamasında destek veren, başta belediye başkanı İrfan Dinç'e, ODTÜ yetkililerine ve İş-kur Müdürlüğü'ne çok teşekkür etti.


Programa katılan Çankırı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, bizlere daha önce yardım talebinde bulunup, şimdi burada kendi işlerini kurmak için eğitim alan hanımları görmenin mutlu ettiğini belirterek, "Ben de burada bayanlara kendi işlerini kurarken, vakfımızın vermiş olduğu kredilerden uygun görülen projelere destek olacağıma söz veriyorum. " dedi. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise belediye olarak kadın istihdamına bu zamana kadar destek verdiklerini ve destek vermeye de devam edeceklerini söyledi.

KOSGEB Çankırı Temsilcisi Nazım Özkar ise kursiyerlerin, işlerini kurmalarında KOSGEB'in vermiş olduğu, 27 bin lirası hibe, 93 bin liralık kredi desteği hakkında bilgi verdi. Programın sonunda, kursiyerler, hazırladıkları projeler hakkında salona gelen konuklara sorular sordu.

Bazı kursiyerler, Proje Koordinatörü Zeynep Dinç'e, "Bize kurs süresince sürekli destek verdiniz, bizi heyecanlandırdınız, ancak eve gittiğimizde beylerimiz bizim heyecanımızı kırdılar. " demeleri, salonda gülüşmelere neden oldu.
Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...