Ads 468x60px

Labels

11 Nisan 2011 Pazartesi

Girişimci Olmak İçin Güven Gerekir

Girişimci, bireylerin ihtiyaç duyduğu ya da duyabileceği ürünler üretmeyi veya hizmetler sunmayı amaçlayarak maddi kazanım sağlamayı hedefleyen ve bu sebeple kendi işini kurmak için tüm altyapı çalışmaları ile iş için gerekecek tüm ihtiyaçlarını bir araya getirerek para ve saygınlıklarını riske atan kişilerdir.

Girişimcileri iş kurmaya iten birçok neden olabilir. Bunların bazıları ailenin itici gücü bazıları kişisel özellik bazıları da ileriyi düşünme gibi nedenlerle gerçekleşir. Ülkemizde iş bulma sorunu göz önüne alındığında, genç kuşaklar ailelerin işlerini devralma geleneğini devam ettirme zorunda oldukları görülmektedir. Kişisel yapı olarak başkalarının yanında çalışamama ya da diğer bir deyişle emir altında çalışamama durumları, bağımsız çalışma şartlarına sahip olma isteği, çalışma sürelerini kendisi belirleme isteği, kendi geleceğini şekillendirme ve yön verme dürtüsü ve en önemlisi farklı bir sosyal statüye sahip olma isteği de girişimci ruhu kamçılamaktadır. Boş zamanları değerlendirmek ya da aileye bireylerine gelecekte farklı bir iş alanı edindirme isteği ve ek gelir ihtiyaçları da girişimci olma nedenlerindendir.Bu duygu artık kafasında yer etmeye başlamış girişimci adayları, belirledikleri iş fikrinin uygulanabilirliğine önce kendisi inanmalı, gerektiğinde ailesi, ortakları varsa finansörünü ikna edebilmeli ve bu fikrin uygulanması için yoğun bir zaman ve para harcamaya yetecek motivasyona sahip olmalıdır. Hazırlıklara başlamadan girişimci, kendi işlerini kurmanın getireceği avantajların hayalini kurarken, zorlukları da değerlendirmeli ve hazırlıklı olmalıdır.
devamı için:http://kobidestek.org/girisimci-olmak-icin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...