Ads 468x60px

Labels

9 Nisan 2011 Cumartesi

Girişimciler İçin Bu Yaz Trend Olabilecek En İyi İş Fikirleri

Basit gibi görünen küçük girişimler, hayallerin sınırlarını zorlayan büyüklüğe kavuşabiliyor. Son dönemlerde girişimcilik işte bu yüzden küçük çaplı, olabildiğince basit, tüketiciye birebir dokunan bir trend izliyor. Bu yüzden küçük sermayeler ile kurulan iş modellerinin, önemli markalara hatta zincirlere dönüştüğünü görüyoruz.
Aslında başarının anahtarı, ihtiyaçları belirlemekten ve mümkün olduğu kadar sade olmaktan geçiyor. Mutlaka bir icat yaparak değil, daha önce denenmiş iş modellerinden farklılıklar yaratarak da başarıya ulaşmak mümkün. Kısacası ilgi duyulan pazarı iyi okumakla başlıyor girişimcilik
Uzun bir kış dönemini geride bırakırken önümüzdeki yaz dönemi yatırımlarını, girişimlerini, bir başka bahara erteleyenler için harekete geçme zamanı. Zira şimdiden hazırlıklara başlanmalı. Ekonomist kaynaklı bu haberimizde bu yaz trend olacak, girişimciye kazandıracak iş modellerine yer veriyoruz.
İşte bu yaza damgasını vurması beklenen iş fikirleri;
- Doğa Sporları ve Perakendeciliği Giderek Büyüyor
Outdoor Turlar
Türkiye, bir turizm ülkesi. Özellikle bu anlamda birçok girişim fırsatının var olduğu biliniyor. Ancak turizm sektörü içerisinde de niş alanlar oluşmaya başladı. Bunlardan biri de outdoor sporları. Bisiklet turları, dağ tırmanışları, rafting, doğa yürüyüşleri, dalış, yamaç paraşütü gibi sayabileceğimiz açık hava sporları, son yıllarda yükselişe geçen sporlar arasında yer alıyor. Rafting özellikle Marmaris ve Fethiye bölgesinde yapılan bir spor. Yamaç paraşütü ise Fethiye’nin Babadağ bölgesinde yapılıyor. Doğa yürüyüşleri daha çok İstanbul ve civarında düzenlenirken, dağ tırmanışı Ağrı ve Kaçkar Dağları’nda gerçekleştiriliyor.
Deep Nature Kurucusu Gökhan Özkan, bu sporların özellikle yabancı turistler tarafından tercih edildiğini, dolayısıyla hızlı bir yükselişte olduğunu söylüyor. Deniz-kum-güneş tatillerinde turistlerin artık doğa sporlarını da dahil ettiğini belirten Özkan, şunları ifade ediyor:
“Yabancı turistler bu tarz turlara daha çok ilgi gösteriyor. Bu turlarda kâr marjları yüzde 20 ile yüzde 30 arasında değişiyor. Örneğin rafting turları 80 lira, bisiklet turları 40-45 Euro, dağ tırmanışları bin 200 ile bin 250 lira aralığında. Bu işi seçenler mutlaka bu işe gönül vermiş girişimciler oluyor.”
Outdoor Mağazalar Çoğalıyor
Dağcılık ve kaya tırmanışı, Avrupa ve ABD’de kitle sporu haline gelmesiyle doğa sporu kavramı popülerlik kazandı. Türkiye’de ise doğa sporları 1980’lerin sonunda teknik dağcılık sporunun yaygınlaşmasıyla başladı. Bu dönemde üniversite dağcılık kulüplerin daha etkinleşmeye başlaması, doğa ve macera turizmi şirketlerinin ortaya çıkması, büyük şehir yaşamından sıkılanların doğaya yönelmesi ve doğa ağırlıklı tatil anlayışının popüler olması ile bu sektörde bir pazar oluşmaya başladı.
Türkiye’de doğa sporları, daha önce yabancı turistlerin ve az sayıda Türk turistin yaptığı bir sporken artık her yaştan meraklılarının olduğu bir tutku haline geldi. Önceleri doğa sporları için outdoor malzemeler sadece spor mağazalarında satılırken pazarın büyümesiyle birlikte sadece outdoor ürünlerin satıldığı mağazalar ortaya çıktı. Günümüzde bu spor dalına ilgi duyan veya duymayan girişimciler franchise alarak kendi işini yapabiliyor. Yatırım maliyetleri 75 bin liradan başlıyor, 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. İyi bir lokasyonda aylık 20 bin lira ciro yapılabileceği belirtiliyor. Özellikle Türkiye’nin güney bölgelerinin bu iş modeli için oldukça uygun olduğu ifade ediliyor.
- Bahçeli Evlerin Sayısı Çok Arttı

Yeni Trend Rulo Çim Döşemeciliği
Son yıllarda özellikle hazır rulo çime olan ilgi oldukça fazla. Zira tohumdan yeşil alan düzenlemesinde çok problemler yaşanıyor ve uzun süre kullanıma açılamıyor. Ancak çim alanlarda yaşanan problemler, hazır rulo çimde uygulama yapıldığında minimuma iniyor. Bu anlamda pazar oldukça genişledi. Daha fazla halı sahalar, golf sahaları için hazır rulo artık yazlık bahçelerde de kendisine yer bulmaya başladı. Hal böyle olunca iş fırsatı da pazarın içerisinde kendisine yer bulabiliyor. Ürün fiyatları kullanım amacına ve talep miktarına göre metrekare başına 4 ile 20 lira arasında değişiyor. Bu konuda bayilik veren Ünal Tohumculuk&Peyzaj’ın sahibi Ali Rıza Ünal, “Bayilere gerek materyal gerekse hizmet bakımından teknik destek sağlanıyor. Aylık yapılabilecek ciro, satış performansına göre değişiyor. Ancak brüt rakamın yüzde 10’nu kâr marjı olarak bayiye kalıyor” diyor.
Bahçe Malzemeleri Bayiliği Alabilirsiniz
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bahçe işleri de artıyor. Dolayısıyla bu anlamda büyük bir potansiyel söz konusu. Avrupa'nın ünlü bahçe ve hobi markası Gardena ile Dost firmasının ortaklığıyla kurulan Gardena - Dost yeni bölge bayileri arıyor. Firma, bahçe eldiveninden makasa, çim biçme makinesinden sulama ve aydınlatma sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ürünü için bayilik veriyor. Başlangıç için 40 ile 50 bin lira arasında yatırım yapılması gerekiyor. Kâr marjı ise yüzde 25 ile 30 arasında değişiyor. Bunun yanı sıra bahçe ekipmanları, şemsiyeler, bitki besinleri konusunda faaliyet gösteren Botanika da başta Ege ve güney sahilleri olmak üzere Türkiye çapında bayiler arıyor. Özellikle yazlık bölgelerde hobi bahçeciliğine yönelik olarak bayilik veren şirketin ara bayisi olmak için 5 ile 10 bin liralık, ana bayisi olmak için ise 50 ile 300 bin liralık yatırım yapılması gerekiyor.
- Küçük Bir Köşede Meyve Suyu Satışı
Meyve Suyu Barları, Vitamin Barlar
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de belirli bir alanda en iyi hizmeti verme anlayışı gittikçe yaygınlaşıyor ve daha fazla rağbet görüyor. Özellikle hizmet ve gıda sektörlerinde bu durumu daha net gözlemlemek mümkün. Girişimciler için bu önemli bir ayrıntı. Avrupa ve ABD’de çok yaygın olan ancak Türkiye’de yeni yayılmaya başlayan vitamin kafeler de bu tek alanda iyi hizmet vermenin başarılı bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Sağlığına düşkünlere ve meyve suyundan vazgeçemeyenlere hitap eden vitamin kafelerde binbir çeşit meyve suyunu bir arada bulmak mümkün. Mobil olarak da hizmet verebileceğiniz gibi her tarafı meyve görüntüleriyle giydirilmiş, işlek bir cadde üzerindeki bir büfe çok iyi iş yapabilir. Talebe bağlı olarak hızla büyüyen vitamin barları için çeşitli franchise seçenekleri bulunuyor. Bu iş modeli için yatırım bedeli 5 bin liradan başlıyor. Stantların içinde taze sıkılmış meyve suları, wafşe, bitki çayı gibi ürün çeşitleri bulunuyor. Meyve suyu barı açarak aylık 10 bin ile 35 bin lira arasında ciro elde etmek mümkün.
- Yaz Sıcağını Serinletecek İş Fırsatları
Buz Satışı
Yaz ayında buz satışı da artırıyor. Özellikle turizm bölgelerinde buza olan talep daha fazla. Buz satışı hem maliyeti düşük hem de kâr marjı yüksek olan bir iş modeli. Buz firmaları, bayiye soğutucu ve buz tedariği sağlıyor. Yatırım maliyeti ise 5 ile 20 bin lira arasında değişiyor. Örneğin günde 100 paket buz satışından 150 lira kazanç sağlanabiliyor. Bu alanda özellikle Antalya, İzmir, Aydın ve Manisa bölgelerinde fırsatlar bulunuyor. Foça Buz ve Uskan Buz bu konuda bayilik veren firmalar.
Dondurma Satışı
Dondurma pazarı Türkiye’de en hızlı büyüyen yatırım alanlarından biri. Türkiye’de kişi başına dondurma tüketimi yaklaşık 2.5 litre. Aslında dondurma dört mevsim yenilebilen bir yiyeceğe dönüşmüş durumda. Dolayısıyla bahar aylarından başlayarak, bu alanda yatırım yapan girişimciler her daim kazanıyor. Küçük girişimci için dondurma pastasından pay almak için en sağlıklı yol ise franchise zincirlerine dahil olmaktan geçiyor. Örneğin Kafedo, kiosk konseptiyle franchising veriyor. Ortalama 15 metrekare alanda, 30 bin lira yatırımla bu iş modelini kurmak mümkün. Ciro hedefi ise aylık 60 bin lira. Doğa Anadolu, Marmara ve Akdeniz bölgesine öncelik veriliyor. Mado’nun yeni markası Ice Mar ise pastane ve kafe zincirlerine corner bayilik veriyor. Ürün gamı içerisinde dondurma, sütlü tatlı grupları bulunuyor. Yatırım maliyeti ise 5 bin dolar. Romma da kiosklarda dondurma konseptiyle franchising veren firmalar arasında. Soft dondurma makinesi markası Smachda, makine satın alma yöntemiyle franchising veriyor. Bu iş modelinde günlük 200 adet dondurma satışıyla aylık 6 bin lira ciro elde etmek mümkün.
- Deniz Kenarı ve Üstü Sizi Çağırıyor
Yat Kiralama
Otellerden sıkılan, sabit yerde tatilini geçirmek istemeyen tatilcilere alternatif tatil fikri yat turlarıdır. Kafasını dinlemek, hiç bilmediği koyları gezerek tatilini geçirmek isteyen özellikle kalabalık aileler ve gençler haftalık yat kiralayarak tatil yapıyor.
Son zamanlarda yat sahibi olan birçok kişi yatlarını günlük veya haftalık kiralayarak maddi gelir elde etmek istiyor. Yatlar tatilcilerin yanı sıra düğün, nişan, şirket yemekleri gibi organizasyonlar için de kiralanıyor. Günlük yat kiralama 200 Euro’dan başlıyor, yatın boyutu ve donanımına göre 2 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor. Yatını kiralatmak isteyenlerle veya yat turu düzenleyen şirketler ile tatil veya organizasyon için yat kiralamak isteyenleri bir araya getirebilirsiniz. Kiralanabilecek yatları, tatil için gidilebilecek yerleri, yapılabilecek organizasyonları tanıtıp istekte bulunanlara bilgi verip, satış yapabileceğiniz bir web sitesi ile bu işi yapabilirsiniz.
Yat Boyasında da Bayilik Fırsatı Var
Bunun yanı sıra yatçılığın diğer alanlarında da iş fırsatları mevcut. Örneğin, Norveç menşeili Jotun Boya, yat ve tekne boyaları imalatı yapıyor. Şirket bu konuda bayilikler veriyor. Firma bayilik için teminat mektubu ya da gayrimenkul ipoteği istiyor. Bayilerden 100 bin lira değerinde teminat isteniyor. Diğer aranan özellikler ise bayinin ürünlerini sergileyeceği showroom’unun olması ve lokasyonun yoğun olduğu bir yerde mağaza açması. Boya fiyatları da 20 dolar ile 500 lira arasında değişiyor. Firma ağırlıklı olarak İstanbul ve çevre iller ile Ankara ve İzmir’e bayilik verecek.
Deniz Bisikleti Kiralama
Deniz bisikleti kiralama sahil kenarlarında yapılan bir iş fikri. Piyasa fiyatları bin ile 2 bin lira arasında değişen tekneler, maliyet bakımından diğer yatırımlara göre iş kurma açısından biraz daha uygun. İkinci el olarak da bulabileceğiniz deniz bisikletleriyle özellikle insanların yoğun olduğu sahil kenarlarında iş kurmanız mümkün.
- Kar Marjı Yüksek Bir Yaz İşi
Yaz Aksesuarları
Takı ve aksesuar sektörünün Türkiye’deki pazar büyüklüğü markasız ürünlerle birlikte 500 milyon lirayı buluyor. Modayla doğru orantılı olarak kendini her zaman yenileyen bu sektörün kalıcı sektörler arasında yer aldığı belirtiliyor. Türkiye’de son dönemde markalaşmanın hızlandığı bu sektörde yüzde 300 kâr marjlarının olması, bu alana yatırım yapan yatırımcıların iyi bir kazanç elde etmesini sağlıyor.
Yaz ayının gelmesiyle birlikte pareodan, mayoya, plaj çantasından terliğe kadar, yaz aksesuarlarındaki satış hacmi de doğru orantılı olarak artıyor. Bu iş modeli için 35 ile 50 metrekare arasında değişen mağaza büyüklüğü yeterli. Özellikle yazlık bölgeler ve sahil kesiminde bu konuda yüksek potansiyel söz konusu. Bir mağaza açmanın bedeli 50 ile 100 bin lira arasında değişiyor. Ancak yüksek kâr marjlarıyla birlikte aylık ciro minimum 8 ile 10 bin lira arasında değişebiliyor. Bu konuda Assortie, Black & White Accessories, Jeune& Belle, Takı’cım, Takıştır Bijuteri Next Accessory ve Dia Toryum franchising veren markalar arasında yer alıyor.
Goldaş Kuyumculuk CEO’su Sedat Yalınkaya, yaz aylarında Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan merkezlerde, takı ve aksesuar mağazalarının büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Özellikle yaz aylarında mayo, bikini, pareo, şapka, terlik, güneş gözlüğü, plaj çantası, yazlık çantalar, takı ve aksesuarlar, saç aksesuarları gibi ürünlere olan talebin arttığını söyleyen Yalınkaya, Ürün yelpazesi yetişkinler kadar çocuklar için de bu tarz ürünlerle zenginleştirilebilir. Turistik bölgelerdeki mağazalarda, teması olan ya da tarihi tasarımlara sahip takı ve aksesuarlara da ilginin yoğun olduğunu söylememiz mümkün” diyor.
- Meyve Yetiştiriciliğine Adım Atmak İçin Geç Değil
Depolanabilir Nar Üretimi
Meyve yetiştiriciliği rantabl olan iş fikirleri arasında yer alıyor. Özellikle depolanabilir meyve yetiştirciliği oldukça revaçta. Bunlardan en çok öne çıkanlar arasında ise nar yer alıyor. Özellikle son yıllarda kapama nar bahçeleri Akdeniz ve Ege bölgesinde artıyor. Yetiştiriciliğinin kolay, ekonomik değerinin yüksek, diğer meyve türlerinin yetişemeyeceği kadar zayıf topraklarda yetişebilir olması, ürünün avantajları arasında yer alıyor. Alasağ Fidancılık Kurucusu Mustafa Alasağ, Hicaz narının oldukça revaçta olduğunu söylüyor.
Başlangıç için 10 dekarlık bir arazinin yeterli olacağını belirten Alasağ, kurulum maliyetinin ise 3 bin ile 4 bin lira arasında değiştiğini ifade ediyor.
Narın kilogramı 80 kuruştan satılıyor. 10 dekarlık bir arazide ise yaklaşık 800 adet nar ağacı olabiliyor. Bir ağaçtan yaklaşık 60 kilogram nar çıkabiliyor. Ancak Alasağ, üreticinin deposu olması durumunda narın kilogramının 2 liradan satılabileceğine dikkat çekiyor.
Meyve Bahçeciliği
Meyve yetiştiriciliği de az yatırımla kısa vadede kazanç sağlayacak iş modelleri arasında yer alıyor. Bu konuda danışmanlık ve sertifikasyon hizmeti veren firmalar da var. Örneğin, Gülpınar Fidancılık, bahçe ve süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda üreticiye hizmet veriyor. En az 10 dekar arazisi olan veya bu alana yatırım yapmak isteyen herkese bahçe kuruluyor. 10 dekar arazi için 10 bin dolarlık yatırım yapılıyor. Alara Fidan da modern meyve yetiştiriciliği konusunda sertifikasyon veren firmalar arasında. Asgari 10 dekar ve üzeri arazisi olan ve bu alana yatırım yapmak isteyen herkese bahçe kurulumu yapılıyor. Bahçe kurulumu yapıldıktan sonra ürünlerin bakımı ve pazarlanması konusunda da destek veriliyor.Ürünler üç yıl içinde yılda yaklaşık 30 bin dolar kazandırmaya başlıyor.
- Yazın Kısa Tatilcilerine Konut Kiralamak
Dönemsel Emlakçılık
aza yönelik yapılabilecek önemli iş modellerinde biri de dönemsel emlakçılık olabilir. Zira günlük, haftalık ya da aylık konut, villa kiralaması oldukça revaçta. Özelikle Antalya’nın Konyaaltı ve Lara Bölgesi, Kuşadası’nda Davutlar ve Güzelçamlı sahil siteleri ve Fethiye’de Çalış Bölgesi’nin oldukça tercih edildiği ifade ediliyor.
Yabancı turist potansiyeli de düşünüldüğü zaman, bu iş modelinin rantabl olduğu belirtiliyor. Remax Türkiye Operasyon Lideri Gökhan Karahan, bazı bölgelerde özellikle yabancıların ilgisinin daha yoğun olduğunu ve yabancı turistin daha önceden sezon kiralama işlemlerini tamamladığını söylüyor. Önümüzdeki günlerde kiralama taleplerinin artmasını beklediklerini belirten Karahan, en çok tercih edilen konut tipini ise “Son zamanlarda büyük şehirlerde yeni yapılan binalardaki trend, sahil şeridinde de kendini gösteriyor. 2+ 1, 1+ 1 ve özellikle yüzme havuzlu apartlar tercih ediliyor” şeklinde ifade ediyor. Apartların günlük fiyatları 150 ile 300 lira arasında özelliklerine göre değişiyor. Villalarda ise fiyatlar 500 liradan başlıyor ve yukarı doğru tırmanıyor. Bu konuda hizmet veren ve aynı zamanda franchising uygulayan Remax ve Turyap gayrimenkul şirketleri ile görüşülebilir.
- Düşük Sermaye ile Yapılabilecek Eğlenceli İş Fikirleri
Şişme Oyun Parkları
Şişme oyun parkları son yıllarda sık gördüğümüz girişimcilik modellerinden biri. Fiyatları da 8 ile 15 bin lira arasında değişiyor. İşletmeciye iyi kazandıran bir iş modeli olan şişme parklarda çocuklara hitap ediyor. Kiralama imkanı da bulunan bu parkları özel işletmelerden veya belediyelerden yer kiralayarak işletebilirsiniz. İlk masraftan sonra yer kirası haricinde bu iş modelinde de çok fazla masrafınız olmuyor.
Elektronik Futbol Kalesi
Alman orijinli Kickpoint elektronik futbol kalesi, gerçek top ve kale ile penaltı becerisini kanıtlamak isteyenlerin yarıştığı bir eğlence ekipmanı. Ürünün Türkiye distribütörlüğünü ise Goalstar yapıyor. Penaltıların kalenin neresine isabet ettiği elektronik ekranda gösteriliyor, buna göre puan alınıyor, hediye kazanılıyor, bilmeceler yanıtlanıyor. Elektronik kale, şirket pikniklerinde, fuarlarda, eğlence merkezlerinde günlük veya sürekli olarak kiralanıyor. Portatif olduğu için kolayca götürülüyor, kuruluyor, işi bitince toplanıp depoya kaldırılıyor. Gooalstar, Türkiye'de Kick Point dışında Gooal- Cage denen birebir futbol düellosu arenasını ve Foot- Golf adını verdiği ayakla oynanan golf oyununu da kiralıyor. GooalstarEvent hakkını kendi bölgesi için franchise alanlar, özellikle yaz aylarında şirket toplantılarında eğlence amaçlı, fuar gibi tanıtım alanlarında ilgi çekme amaçlı, alışveriş merkezlerinde etkinlik amaçlı, eğlence merkezlerinde gelir amaçlı olarak kurup işletebiliyor. Bunun için bir takım satın alarak kendisinin kiraya vermesi veya sadece rezervasyon ve satışı yapıp, merkeze ait ekipmanı kurup işletmesi gerekiyor.
Karting İşletmeciliği
Karting, Go-kart veya kart ismi verilen çok küçük, benzin-hava soğutmalı, arkadan motorlu, dört tekerlekli minyatür araçlarla yapılan bir iş modeli. Bu iş fikri de Türkiye’de uzun zamandır yapılıyor. Sezonluk getirisi yüksek olan bu işin yatırım miktarları da pistten dolayı yüksek. Ama yer kiralamayla da bu maliyeti düşürebilirsiniz. Araç fiyatları ikinci ellerde bin 500 ile 2 bin 500 lira, sıfırlarda ise 6 ile 10 bin lira arasında değişiyor. İşlek bir lokasyonda bu iş yapılırsa günde ortalama 2 bin lira ciro rahatlıkla elde edilebiliyor.
Trambolin İşletmeciliği Trambolin, içinde zıplanan bir eğlence ve spor aleti. Genelde çocukların yoğun olduğu bölgelerde kuruluyor ve 5 dakikası 1.5 veya 2 lira olarak ücretlendiriliyor. Kuruluş aşamasındaki masraftan hariç olarak trambolini kuracağınız alana da kira veriyorsunuz. Bu alanları belediyelerden ya da özel işletmelerden kiralayabilirsiniz. Piyasayı araştırdığınızda birçok farklı modeli olan bu trambolinlerin genelde 6'lı ve 8'lisi çok kullanılıyor. Trambolinlerin taşınabilir olanları da mevcut. Trambolin fiyatları ise piyasada 10 bin ile 20 bin lira aralığında değişiyor.
ATV Kiralama
Atv (Al lTerrain Vehicle) iki ve dört çekerli, küçük arazi aracı demek. Atv kiralama ise bu araçların belirli bir parkur veya alan dahilinde ücretli olarak tur attırılması. Her türlü araziye uyumlu olan bu araçlar için özel pist gerekmiyor. Bu işin diğerlerinden farkı firma çalışanlarına da toplu olarak kiralanması, yani tam bir hafta sonu aktivitesi diyebiliriz. Atv’leri kullanmak oldukça basit ve zevkli olduğundan her yaştan kesime hitap edebiliyorsunuz. Atv fiyatları ise ikinci eller bin 500 liradan başlıyor, sıfırları ise 3 bin 500 ile 25 bin lira arasında değişiyor.
Paintball Sahası
Paintball ya da diğer adıyla ‘boya topu’, oyuncuların rakip takım oyuncularını içi boya ile doldurulmuş küçük jelatin veya plastikten toplardan oluşan mermiler kullanan silahlarla belli bir parkur içinde oynanan bir takım ve strateji sporu. Paintball’un ilk yatırımı 10 bin ile 60 bin lira arasında değişiyor. Pazarlama ve reklama ağırlık verdiğiniz zaman iyi gelir getirebilecek bir iş fikri. Takımlar halinde oynanması ise kazancın yüksek olmasına neden oluyor. Paintball'da bir kişi 10 ile 40 lira arasında ücret ödüyor ve her ilave mermi aldığında tekrar ücret ödeniyor. Takımlar ise 5'er ya da 6'şar kişilik olabiliyor.

Kaynak:Girişimhaber
http://kobidestek.org/kategori/girisimcilik/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...