Ads 468x60px

Labels

28 Nisan 2011 Perşembe

Girişimciye Kalkınma Ajanslarndan da Destek

Girişimciliğin desteklenmesi için Kalkınma Ajansları da aktif görev alacak. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle girişimci olacak adaylar 60 saatlik eğitim sonunda 27 bini hibe olmak üzere toplam 97 bin TL'ye kadar maddi destek alabilecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı İşbirliği' protokol töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, girişimcilik kurslarına yoğun ilgi olduğunu belirterek, bir sene içinde 12 bin kişinin girişimcilik eğitiminden geçtiğini söyledi.

Kadından gençlere kadar girişimcilik kurslarının her kesimi yakından ilgilendirdiğini belirten Kaplan, "Eğitimle sayesinde girişimciler daha rekabetçi işler kuruyor ve daha rekabetçi girişimciler yetiştirileceğini düşünüyoruz. Zenginleşmek istiyorsak, bir o kadar girişimci olması gerekiyor. İstihdam sorunu için girişimci olmasının kaçınılmaz olmasını bilmemiz gerekiyor. Kalkınmak için de girişimci şart. " dedi.

Girişimcilik kurslarıyla birçok kamu kurumlarıyla ortak protokollere imza attıklarını dile getiren Mustafa Kaplan, Ankara Kalkınma Ajansı ile yapılan anlaşmayla girişimcilik kurslarının merkezin dışında Ankara'nın ilçelerine yaygınlaştırılacağını söyledi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da genç bir kurum olduklarını dile getirerek, "Ankara'daki planlarımızı strateji içerisinde bir bir uygulamaya başladık. Yaptığımız bölge planın ardından Ankara'da girişimciliğin desteklenmesi konusunu çok önemsiyoruz. Girişimciliği Ankara'da bir adım daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. " şeklinde konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekili Dr. Hüsnü Tekin de girişimcilik ruhunun Türk insanının karakteristik özelliği olduğunu ifade ederek, dünyanın her yerinde Türk müteşebbisler görmenin mümkün olduğunu kaydetti. İmzalanan protokol kapsamında Ankara'da girişimciliğin desteklenmesi, ekonomik faaliyetlerin güçlendirilmesi ve istihdamın artırılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilecek programlarla girişimci adaylarına yeni bir iş kurma ve şirket yönetme konularında 60 saatlik eğitim verilecek.

Eğitimi başarıyla tamamlayarak projeleriyle KOSGEB'e başvuran ve projeleri desteklenmeye değer bulunan girişimciler 5 bin TL'si işletme kuruluş desteği, 10 bin TL'si kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı desteği, 12 bin TL'si de işletme giderleri desteği olmak üzere 27 bin TL'lik hibe ile 70 bin TL'lik sıfır faizli, 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli kredi desteği olmak üzere toplam 97 bin TL'lik kaynaktan yararlanacak.


Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...