Ads 468x60px

Labels

28 Nisan 2011 Perşembe

II. Uluslararası Girişimcilik Kongresi

Dünya Bankası Türkiye Özel Sektör ve Kalkınma Direktörü Carlos Pinerua, Türk KOBİ'lerinin çok yavaş büyüdüğünü, büyüme hızının yükselmesi için destekleyici ve düzenleyici ortam oluşturmanın çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Sürdürülebilirlik" konulu 2. Uluslararası Girişimcilik Kongresi'nin açılış konuşmalarını Dünya Bankası Türkiye Özel Sektör ve Kalkınma Direktörü Carlos Pinerua, KOSGEB Başkan Yardımcısı Halil Özgökçe, TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin yaptı.

Carlos Pinerua konuşmasında, Türkiye'nin krizden sonra çok büyük bir büyüme gösterdiğini ve krizden çok
hızlı kurtulduğunu belirtti.

Türkiye'de istihdam ve cari açık konularının sorun yaratabileceğini kaydeden Pinerua, KOBİ'lerin çok önemli olduğunu ve istihdamın önemli bir bölümünü kapsadığını dile getirdi.

Türk KOBİ'lerinin çok yavaş büyüdüğünü söyleyen Pinerua, "Tek başına hızlı büyümelerini bekleyemeyiz. Destekleyici ve düzenleyici oluşturmak önemli" dedi. Yenilikçi düşüncelerle KOBİ'lerin ele alınması gerektiğini de ifade eden Pinerua, KOBİ'leri ve ihracatçıları destekleme konusunda sorunlar yaşandığını, önemli olanın önce KOBİ'yi yaratan fikri desteklemek olduğunu anlattı.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Halil Özgökçe de Türkiye'de 1980'li yıllarda KOBİ ve girişimcilik konusunun tartışılmadığını, bugün ülkede girişimcilik konusunda oldukça yol alındığını dile getirdi.

Kurum olarak bir KOBİ'nin kurulmasını, başarılı olması ve sürdürülebilir olmasını önemsediklerini kaydeden Özgökçe, "Yapılan araştırmalar kurulan şirketlerin özellikle ilk beş yılda büyük oranda kapandığını gösteriyor. Amacımız kapanma oranını azaltmak. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez ise ağır bir küresel kriz yaşandığını ve dünyanın dengesinin sarsıldığını ancak toparlanma sürecinin de başladığını ifade etti.

KOBİ'lerin yüksek performansı sayesinde Türkiye'nin çabuk toparlandığını kaydeden Sönmez, "2023 yılı için Türkiye  kendine büyük hedefler koymuştur. KOBİ'leri değiştirmek siyaset kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Eğer tek bir strateji üzerinde birleşirlerse bunu başarabilirler" dedi.

KOBİ'lerin değişmesi ve gelişmesi sayesinde Türkiye'nin gelişebileceğini belirten Yalçın Sönmez, Türkiye'nin krizden sonra uygun bir ekonomik iklim yakaladığını da söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ise inovasyon kavramıyla yakından ilgili olduklarını ve girişimcilik gibi konuları ders programına aldıklarını ifade etti.

Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...