Ads 468x60px

Labels

12 Nisan 2011 Salı

İnfomatrix 2011 Bilişim Heyecanı Başladı

 Romanya'daki Türk eğitim kurumları 'Lumina'nın bu sene 9’uncusunu gerçekleştireceği ‘Uluslararası İnfomatrix 2011 Bilişim Olimpiyatı’ heyecanı başladı. Geçtiğimiz günlerde Bükreş'teki Palatul Regal’de Romanya elemeleri yapılan yarışmanın finalleri, 5–9 Mayıs tarihleri arasında ISBkampüsünde gerçekleştirilecek. Finalde, 38 ülkeden 126 proje yarışacak.
Akademik ve eğitim çevrelerinden çok sayıda davetlinin yanısıra Türk İşadamları Derneği Başkanı Ömer Süsli’nin de katıldığı törende bir konuşma yapan Romanya Parlamentosu İletişim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Varujan Pambucian, Lumina’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği proje, yarışma ve üstün eğitim hizmetleriyle Romanya’nın hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi. Infomatrix yarışmalarının önemine dikkat çeken Pambucian, teknolojik gelişmelerin dışında kalanların kendilerini yenileyemeyeceklerini ifade ederek, Lumina yetkililerini teknolojiye yaptıkları yatırım ve çabalarından dolayı kutlayarak, “Bu girişimleri hepimizin örnek alması ve desteklemesi gerekir.” dedi. Bu sene dokuzuncusu düzenlenecek uluslararası yarışma; Programcılık, Bilgisayarla Sanat, Sistemkontrol, Dijital içerik ve Robot yarışı kategorilerini kapsıyor. Romanya genelindeki 70 liseden 300’ünüzerinde projenin yarıştığı Infomatrix Romanya finallerinde dereceye giren toplamda 12 proje sahibi öğrencilere sertifika, madalya ve çeşitli para ödülleri verildi. Her kategorinin ilk üç projesi, Uluslararası İnfomatrix 2011 yarışmasına katılmaya hak kazandı. Lumina Eğitim Kurumları’nın organizesi ile düzenlenen Uluslararası İnfomatrix 2011 bilgisayar proje yarışması, 5–9 Mayıs tarihleri arasında ISB kampüsünde gerçekleştirilecek. Bugüne kadar aralarında Türkiye'deki onlarca okulun da bulunduğu yarışmaya beş kıtadan binlerce öğrenci 300’ün üzerinde proje ile başvurdu. Meksika, Hong Kong ve Ukrayna gibi ülkeler de bölgesel elemeler yapıldı. Yaklaşık 6 aylık uzun bir hazırlık ve eleme sürecinden sonra uluslararası Infomatrik 2011 finallerine bu sene 38 ülkeden 126 proje katılmaya hak kazandı. Proje sahibi öğrenciler, 5–9 Mayıs tarihleri arasında ilk olarak düzenlenecek fuarda projelerini tanıttıktan sonra jüri üyelerine çalışmalarını takdim edecek. Bu sene ilk defa yarışmaya dahil edilen Robot yarışının da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Dereceye girecek öğrenciler 9 Mayıs’ta düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Kaynak:memurlar.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...