Ads 468x60px

Labels

13 Nisan 2011 Çarşamba

İzmir'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başlıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Buca Belediyesi arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzalandı.
Buca Gölet'te düzenlenen imza töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla KOSGEB ile işbirliğine gittiklerini söyledi.

Tatı, protokolle bir fikri, hayali, düşüncesi olan, ancak hayata geçiremeyenlerin destekleneceğini, iş yeri sahibi olmalarının sağlanacağını, KOSGEB'in maddi yönden destek vereceğini, eğitimlerin de Buca Belediyesi'nde yapılacağını kaydetti.

Buca'da ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin olduğunu, büyük sanayi kuruluşlarının bulunmadığını, bu nedenle ilçede işsizlik oranının yüksek olduğunu belirten Ercan Tatı, uygulamalı girişimcilik eğitimi ile bu oranı düşürmeyi amaçladıklarını anlattı.
Tatı, ilk etapta 60 kişiye eğitim verileceğini, 27 bin lirası hibe 97 bin liralık katkı sağlanacağını, daha sonra benzer eğitimlere devam edeceklerini bildirdi.

KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise programın amacının girişimcileri bulmak, ekonomik yönden desteklemek, istihdam yaratmak ve sosyal ilerleme sağlamak olduğunu söyledi.
Çanakçı, İzmir'deki işsizlik oranının yüzde 16. 2, iş gücüne katılım oranının da yüzde 46. 6 olduğunu ifade etti.
 
Girişimciliğin önemine dikkat çeken Çanakçı, başvuranların mülakata alınacağını, daha sonra 24 saati uygulamalı, 36 saati pratik olmak üzere eğitim verileceğini, şirketin kurulması için maddi katkı verileceğini bildirdi.

Çanakçı, 70 bin liralık kredinin 2 yıl geri ödemesiz olduğunu sözlerine ekledi. Törende Ercan Tatı ile Mustafa Çanakçı, işbirliği protokolü imzaladı. 
 
Kaynak:Haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...