Ads 468x60px

Labels

30 Nisan 2011 Cumartesi

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

Toplum İki Kanatlı Kuş; Bunların Bir Tarafında Erkekler, Bir Tarafında Kadınlar Vardır.Vali Karaloğlu  "Van'daki esnaf odalarımızın, ticaret ve sanayi odamızın üye sayısına baktığınız zaman kadın girişimci oranının yüzde 8 ile 10 arasında olduğunu görürsünüz. Bu gerçekten bir kanadımızın çalışmadığını, bir kanadımızın işlemediğini gösterir" dedi. 


Van  Ziraat Odası'nın, Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği 'Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Yerel Ortaklarla İşbirliği Projesi' kapsamında 3 aylık kursu başarıyla tamamlayan kadın girişimciler için Akdamar
Oteli'nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Vali Münir Karaloğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Vekili Mustafa Kantarcıoğlu, Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkan Vekili Çetin Karaduman, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Emin Tuğrul, kurum amirleri, davetliler ve kadın kursiyerlerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Kadınlara  Eğitim  Alanında Pozitif Ayrımcılık  Yapmak  Zorundayız"

Burada bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, toplumu iki kanatlı kuşa benzeterek, "Bu kanatların bir tarafında erkekler, bir tarafında da kadınlarımız var. Biz sadece erkekleri eğitirsek, sadece erkeklerden iş aleminden insanlarımız olursa, sadece sosyal hayatta erkeklerimiz olursa, sadece siyasi hayatımızda erkekler olursa, toplumumuz tek kanatlı bir kuş gibi olur. İki kanadı birlikte çalıştırmamız gerekir.

Şu anda erkek nüfusunun eğitim durumuna göre kadın nüfusuna baktığınız zaman ciddi bir açığımızın olduğunu görürsünüz. Şu anda kadın nüfusumuzun pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Eğitimde eksiğimiz var. Geliyorsunuz sosyal hayatta kadının daha da geride olduğunu görüyorsunuz. Siyasi hayatta bütün çabalara, bütün gayretlere rağmen hala çok gerilerde olduğunu görüyorsunuz" dedi.
"İlimizde  Kadın Girişimci Sayısını  Arttırmamız Lazım"

İş dünyasında kadın girişimcilerin erkeklere oranla daha az olduğunu da ifade eden Vali Karaloğlu, "Van'daki esnaf odalarımızın, ticaret ve sanayi odamızın üye sayısına baktığınız zaman kadın girişimci oranının yüzde 8 ile 10 arasında olduğunu görürsünüz. Bu gerçekten bir kanadımızın çalışmadığını, bir kanadımızın işlemediğini gösterir. Bir kanatla da kuş uçmayacağına göre toplumu da ileri noktalara sadece erkeklerle götürme, sadece erkeklerle taşıma şansımız yok. Mutlaka her alanda kadınımızın da olması lazım.

Bu noktada bu proje, Van'da kadın girişimciliğinin desteklenmesi adına çok önemli buluyorum. Bu yüzde 10'larda, yüzde 10'un altında olan ilimizdeki kadın girişimciliği sayısının artırılması lazım. Bu proje ile 30 kadınımız girişimcilik noktasında 400 saatten fazla eğitim almış. Bunlar eğitim süresince iş hukukundan ticaret hukukuna, temel muhasebeden temel İngilizceye, satış ve pazarlamadan marka oluşturmaya ve ürün üretmeye kadar girişimcilikle ilgili çeşitli konularda dersler almışlar. Bu 30 arkadaşımızın 15'inin iş yerinin olduğunu söylediler. Bu cidden sevindirici bir rakam. Ben emeği geçenleri kutluyorum.

Bu kursa katılarak sertifikayı almaya hak kazanan kadınlarımızı kutluyorum. İnşallah onlar gelecekte Van'ımızın patroniçeleri olurlar. Onları öyle görmek istiyoruz. Bu konuda gerçekten çok samimiyiz. Kadınlarımızı hayatın bütün alanında görmek istiyorum. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Bundan sonraki yaşamlarında bu kursta edindikleri bilgilerin kendilerine yol göstermesini ve önlerini açmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra kurs hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe ise, oda olarak bugüne kadar AB projelerini başarıyla uyguladıklarını söyledi. Bu proje ile hedeflerinin kadın istihdamını arttırmak olduğunu vurgulayan Özgökçe, "Projemize 3 odamız destek verdi.

Proje süresi 12 aydır. Projemiz yüzde 90 AB desteklidir. Kadınlarımızın iş hayatındaki yerini arttırmak, iş gücüne katılımını sağlamak istiyoruz. İlimizde maalesef kadının iş gücüne katılım oranı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni eğitimsizlik, iletişim eksikliği yetersizliği ve bürokratik engellerdir. Amacımız tüm engelleri aşıp kadın girişimci sayısını arttırmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından verilen kursla ilgili sinevizyon gösterisinin ardından kursiyerlere davetliler tarafından sertifikaları verildi. Kente yaptığı hizmetlerden dolayı Lütfü Özgökçe tarafından Vali Karaloğlu'na plaket verilmesiyle tören sona erdi. 
Kaynak: Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...