Ads 468x60px

Labels

6 Nisan 2011 Çarşamba

''Kadınların İş Gücüne Katılımında Dünya Ortalamasının Altındayız''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, kadınların iş gücüne katılımda dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi.Gaziantep Üniversitesi'nde, eski Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer'e fahri doktora unvanı verilmesi için tören düzenlendi. Koçer'in öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun konuştu. Koçer'in marka, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları konusunda ateşleyici rol üstlendiğini kaydeden Coşkun, "3 aylık bir titiz incelemenin sonucunda bu karara varıldı. Konu, ilgili komisyonun araştırmalarına müteakiben senatonun gündemine getirildi. Senatonun yüksek kanaatleriyle bu sonuç hasıl olmuştur. Kendisini yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'nin 2023'teki dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefini anlattı. Bu hedefe ulaşacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Ancak bu hedefe ulaşabilmek için girişimciye ihtiyaç var. Türkiye'nin nüfusu 72 milyon. Toplam 1 milyon 300 bin girişimcimiz var. Ama Japonya'nın nüfusu 120 milyon. Toplam 6 milyon 400 bin girişimcisi var. Şimdi Japonya niye zengin anladınız mı? Bütün mesele burada. Bizim nüfusumuza göre Japonya ile eşdeğer konuma gelebilmemiz için en az 4 misli daha girişimciye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

72 milyon nüfuslu ülkede erkeklerden 1 milyon 220 bin, kadınlardan da 70 bin girişimci olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu rakamın azlığına işaret etti. Toplumun yarısını olan kadınları hiç görmediklerini, iş gücüne katılımda da dünya ortalamasının altında olunduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "İş gücüne katılımda dünya ortalaması yüzde 43, Türkiye yüzde 27. Gelişmiş ülkelerde iş gücüne katılım kadınlarda yüzde 60, bizde yüzde 27. Girişimcilikte hiç esamemiz bile okunmuyor. Birey olarak hepimiz zengin olmak istiyorsak girişimci sayımızı artırmalıyız." dedi.

Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Şu anda TÜİK'in araştırmalarına göre toplam işsiz sayısı 3 milyon, 2 milyon kişi de bir seneden fazla işsiz, umudunu kaybetmiş ve iş aramıyor. Yani toplam 5 milyon kişi işsiz. Her yıl 800 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Buna işi nasıl bulacaksınız? Tek bir yolu var. Girişimci sayısını artırmak."

Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Coşkun, Koçer'e fahri doktora diplomasını takdim etti. Binişini de giyen Koçer, teşekkür konuşması yaptı. Gaziantep'teki büyük işbirliğine dikkat çeken Koçer, "Her zaman ortak akıl rehberliğinde hareket ettik. Tüm sanayici ve iş adamı arkadaşlarım hiçbir fedakarlıktan kaçmadı. Gaziantep'e de yakışan buydu. Bundan sonra Gaziantep'i daha ileri taşımaya çalışacağız." diye konuştu. 
Kaynak:GAZİANTEP (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...