Ads 468x60px

Labels

16 Nisan 2011 Cumartesi

Kasif Meslek Edindiriyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(KASİF)'nun Samsun, Amasya, Tokat ve sonra Çorum'da yürüttüğü 'Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi' kapsamında yürüttüğü 'Hukuk Sekreterliği' ve 'Tıbbı Sekreterlik' kurslarının açılış toplantısı Tokat, Çorum ve Amasya'dan sonra Samsun'da da yapıldı.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Sgk İl Müdürü Saffet Çalışkan, İŞKUR İl Müdürü Tahsin Bayar ve 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yüksel Kesin'in katıldığı toplantının açılış konuşmasını KASİF Başkanı Osman Reis yaptı.


Kadınların, gerek girişimci ve gerekse çalışan olarak iş hayatına girişlerini son derece önemseyip desteklediklerini belirten Reis, federasyon olarak iş dünyasına yönelik düzenledikleri meslek kurslarında kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

İş dünyasında hem çalışan hem yönetici hem de girişimci olarak daha çok kadın görmek istediklerini vurgulayan Reis, "Bir taraftan da kadınların iş piyasasına girişinin önündeki engellerin aşılması ve önyargıların kırılması için mücadele veriyoruz. " dedi.

Kursiyerlere de seslenen KASİF Başkanı Osman Reis, günümüzde 'hayat boyu iş' diye bir kavramının yerini 'hayat boyu eğitim' kavramının aldığını dile getirdi.

Reis, "Bu nedenle kurs süresince kazanacağınız bilgilerle yetinmeyin. Kendinizi devamlı olarak yenileyin. Unutmayın, kendisini yenilemeyeni yenilerler. İş dünyasında sizleri başarıya taşıyacak bir diğer faktör de sabrınızdır. Sabır ve sebat çalışma hayatında büyük önem taşır. İlk zamanlar belki beklediğiniz maaşı alamayacaksınız. Buna hazır olun. Sabırlı olun, birdenbire yükselme hevesine kapılmayın. Önce piyasa deneyimi kazanmalı ve kendinizi ispat etmelisiniz. Uyumlu olun ve işinizi yapın. İşadamlarına, avukatlara ve yöneticilere asistanlık yapacaksınız. Bu nedenle en büyük sermayenizin dürüstlüğünüz olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. " diye tavsiyelerde bulundu.

Koç: Samsun'da Kurumlar  Proje Kültürünün  Önemini Kavradı Samsun'un projelerde çok iyi bir noktada olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise Milli Eğitim'den, sivil toplum kuruluşlarına kadar bütün kurumların proje kültürünün önemini kavramış olduğunu vurguladı.

Projelerin çok farklı başlıklar altında yürütüldüğünü ifade eden Koç, "Biz de arkadaşlarımızla birlikte bir proje seferberliği başlattık. Gururla söylüyoruz ki Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 5 başlık altında 68 proje ürettik. Bu 68 projenin 16'sı hibe almaya hak kazandı. Toplam hibe miktarı 2 milyon 65 bin Avrodur. Yani bu çalışma yapılmasıydı bu para Samsun'a gelmeyecekti. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en çok proje üreten il Milli Eğitim müdürlüğüyüz. İl olarak biz birlikte bu başarıyı yakalıyoruz. " dedi.

Samsun İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar da halen 31 AB projesini devam ettirdiklerini belirterek, "İŞKUR olarak Samsun'da 2010 yılında 20 bin kişiye direkt hizmet sunduk. 2011 yılında kayıtlı sayımız olan 30 bin kişinin tamamına hizmet sunmayı hedefliyoruz. Yine 2010 yılında Samsunda karşılıksız olarak 20 milyon TL gibi harcamamız var. Bizim hedefimiz Samsun piyasasına nitelikli insan yetiştirmektir. Eğer bir kişi iş bulamıyorsa bunun onun kendisinden kaynaklanıyordur. Nitelikli insanın iş bulmaması mümkün değil. 2011 yılında işsizlikte bir azalma meydana gelmiştir. Niteliği olanlar iş bulmuştur. İş bulamayanlar niteliği olmayanlar ve rahat iş arayanlardır. " şeklinde konuştu.

Çalışkan : Kayıt Dışı İstihdam Samsun'da Yüzde 49' larda"
Samsun'da kayıt dışı istihdam oranının yüzde 49'larda olduğunu vurgulayan Sgk İl Müdürü Saffet Çalışkan, "2008 yılı içerisinde kayıt dışı Türkiye'de en yüksek oranlarından biri Samsun'du neredeyse Güney Doğu Anadolu Bölgesiyle aynıydı. TÜİK verilerine göre şu an kayıt dışı Türkiye genelinde yüzde 43, 3 iken bu rakamın Samsun'da yüzde 49 seviyelerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çok ciddi bir rakamdır, nerdeyse her iki kişiden biri kayıt dışıdır. " diye konuştu.

19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Yüksel Keskin de yaptığı konuşma da, "Sizin projeniz gerçekten çok verimli bir proje, devam eden bir proje. Kadınların çalışma hayatında iş yüküne katılmasında bir sürü engeller var. Bunun arkasında ataerkil aile yapısı var. Kadının iş gücüne katılmasında ayrımcılık var. Bu aşılabilir. Beylerin arkasında olacağız ama beylerle omuz omuza Samsun ve ülkemizin kalkınması için mücadele edeceğiz. " diye konuştu.

Kadın olmanın zor olduğu ülkemizde, çalışan kadın olmanın çok daha zor olduğunu belirten Beyaz İnci Derneği Başkanı Ayşe Yılmaz, "Evimin işleri aksamasın, çocuklarım iyi yetişsin, kocama iyi eş olayım, işimde başarılı olayım derken tam anlamıyla tükenmekte, kendisini mutsuz ve yalnız hissetmektedir. Kadın sorunlarını hafifletecek olan kreş, emzirme odaları, yaşlı bakım kurumları ile ilgili olanaklar tam sağlanmamıştır. İş güvencesi ve işsizlik sigortasının yokluğu, sendikalılaşmama gibi sorunların yokluğu gibi sorunlar çalışma koşullarını daha da ağırlaştırmaktadır. Günümüz kadınları sosyal ve ekonomik alanda etkin işlevler yüklenmek istiyorlar. Kadınların istihdam alanında karşılaştıkları eşitsizlikler, olumsuz uygulamalar azalmıyor. " şeklinde konuştu.
 
Kaynak:haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...