Ads 468x60px

Labels

20 Nisan 2011 Çarşamba

KKTC 'de Asya Pasifik Bölgesi Kalkınma Finans Enstitüleri Birliği Toplandı

KKTC Kalkınma Bankası’nın yoğun çabaları ile Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek olan ADFIAP (Asya Pasifik Bölgesi Kalkınma Finans Enstitüleri Birliği) 34. Genel Kurulu, bugün, Acapulco Otel’de başlıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, bu düzeyde, ilk defa gerçekleştirilecek organizasyona, 22 Ülke’den, Kalkınma Bankaları ve finans kuruluşların CEO’ları, genel müdürleri, yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve akademisyenler katılıyor.
 
4 gün sürecek olan organizasyona katılmak üzere, Bhutan, Brunei Darussallam, Kamboçya, Çin, Fiji Adaları, Almanya, Hindistan, İran, Japonya, Malezya, Moğolistan, Nepal, Umman, Pakistan, Palço, Filipinler, Samoa, Srilanka, İsviçre, Tayland, Türkiye ve Vietnam’dan toplam 77 üst düzey finançı KKTC’ye geldi.
“Özel Sektör ve Stratejik Ekonomik Sektörlerin Finansmanı için Kalkınma Finans Kuruluşlarının Kurumsal Kaynaklarını Kullanma”, Kalkınma Finans Kuruluşları için Stratejik Pozisyon ve Stratejik İlişkiler Oluşturma”, “Kobi’ler, Ortaklıklar, Rekabet Edilebilirlik” ve “Girişimci Gelişimi”  oturumlarında, finans dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantı ve seminerlerin yanı sıra, konuklara Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecekleri geziler de düzenlenecek.

Kalkınma Bankası Uzman Finansçılarla KKTC İş Dünyası’nın Yöneticileri ile Üniversite Öğrencilerini Bir Araya Getiriyor
Bugün düzenlenecek olan, iki farklı seminerde, konusunda uzman finansçılar, yeni mezun üniversite öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs iş dünyasının yöneticileriyle, bir araya gelecekler. Ticaret ve Sanayi Odaları ve ilgili Sivil Toplum Örgütleri’nin katılacağı birinci seminerde, “Kobi’ler, Ortaklıklar, Rekabet Edilebilirlik’ konusu görüşülecek olup, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlarına yönelik olarak planlanan ikinci seminerde, “Girişimci Gelişimi” konusu tartışılacak.

Açılış 21 Nisan Perşembe Günü
21 Nisan Perşembe günü, ADFIAP 34’ncü Genel Kurulu’nun geniş bir katılımla açılışı gerçekleştirilecek. Başbakanı İrsen Küçük ve Ekonomi ve Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun’un da katılacağı açılışın ardından, “Kalkınma Finans Kuruluşlarının Stratejik Yönünü Düşünmek” konulu bir oturum gerçekleşecek ve öğle yemeği esnasında “Yaratıcı Teknoloji Serileri – Asya-Pasifik Yumuşak Zemin Gelişimine Mucizevi Çözüm” konulu bir sunum yapılacak.
Kalkınma Bankası yetkilileri, katılımcılara KKTC’yi tanıtmak için toplantılar dışında kalan tüm zamanlar için yoğun bir gezi programı yaptılar. Bu programlarda, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Karpaz’da, ülkemizin tarihi ve turistik yerleri konuklara gezdirilecek. KKTC’nin eğitimde geldiği noktanın tanıtımı için Yakin Dogu Universitesi'nde inceleme turu yapılacak.

Kaynak: kıbrispostasi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...