Ads 468x60px

Labels

21 Nisan 2011 Perşembe

Yeni Girişimciler Belgelerine Kavuştu

Ödemiş Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında “Uygulama Girişimcilik Eğitimi”ne katılan vatandaşların katılım belgeleri verildi.

27 Bin TL geri ödemesiz, 70 Bin TL geri ödemeli desteği içeren, “Girişimcilik Destek Programı”ndan yaralanmak isteyen yeni girişimcilerin “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni aldıklarına dair “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” sahip olmak zorunda olmaları nedeniyle Ödemiş Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilk kez bir ilçe belediyesinde eğitim verilmesi sağlandı. Belediyenin desteği ile 26 Ocak - 2 Mart 2011 tarihleri arasında uzman Eğitim Firması ABIGEM tarafından verilen eğitimlerde 22 kişi katılım belgesi almaya hak kazandı. 10 gün (60 saat) süren eğitimlerde, katılımcılara yeni bir iş kurarken yapılması gereken pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim ve finansal planlamaların nasıl gerçekleştirileceğiyle ilgili bilgilendirilmeler yapıldı.

İkinci  Eğitim İçin Son Başvuru Tarihi 22 Nisan
“Uygulama Girişimcilik Eğitimi”ne katılan vatandaşların katılım belgeleri, Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından Belediye hizmet binası toplantı salonunda yapılan törenle verildi.
Başkan Keskin yaptığı açıklamada; “Eğitime katılan vatandaşlarımız, bu belge ve eğitimde gördükleri bilgiler doğrultusunda hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB'in girişimcilik destek programına müracaat edebilecek. Ödemiş Belediyesi bünyesinde yeni oluşturduğumuz İş Geliştirme Birimi tarafından belgelerini alarak destek programına başvurmaya hak kazanan vatandaşlarımızın iş planı hazırlamasında da yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde “Uygulama Girişimcilik Eğitimi” için ikinci bir sınıfın ilçemizde açılması amacıyla KOSGEB ve Belediyemiz arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır” dedi.
Keskin, ikinci kez açılacak olan “Uygulama Girişimcilik Eğitimi” için müracaatların 22 Nisan 2011 tarihine kadar Ödemiş Belediyesi İş Geliştirme Birimine yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: yurthaber.mynet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...