Ads 468x60px

Labels

19 Nisan 2011 Salı

"Zengin Olmak İstiyorsanız Girişimci Sayınızı Artırın"

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, 2008-2009 mali yıllarına ait vergi ve ihracat bazında plaket almaya hak kazanan üyelerini ödüllendirdi.
Törene katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 70 milyon nüfusu içerisinde 1 milyon 300 bin girişimcisi olduğunu belirterek, "Zengin olmak istiyorsanız girişimci sayınızı arttıracaksınız. Girişimci sayınız ne kadar fazlaysa o kadar zenginsiniz" dedi.

TESK Otel'de düzenlenen plaket törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, AK Parti Ordu 3. sıra adayı Fatih Han Ünal başta olmak üzere iş dünyasını temsil eden işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan OTSO Başkanı Servet Şahin, kalkınmada 63. sırada olan Ordu'nun müteşebbis ruhu ve gücü ile gelir ve istihdam oluşturma mücadelesini sürdürdüğünü ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi işletmesi listesine 6 firma sokarak bölgedeki metropol illerden daha fazla katılım sağlandığına dikkat çekti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, konuşmasının başında salona "İçinizde zengin olmak istemeyen var mı?" diye sorarak başladı. Herkesin zengin olmak istediğini söylemesi üzerine Hisarcıklioğlu, "Zengin olmak istiyorsanız bir tek formül vardır. Girişimci sayınız ne kadar fazlaysa o kadar zenginsiniz. Türkiye'nin 70 milyon nüfusu içerisinde 1 milyon 300 bin girişimcisi var. Japonya'nın 120 milyon nüfusu var ama 6 milyon girişimcisi var. Eğer Japonya'nın seviyesine gelmek istiyorsak girişimci sayımızı 4 misli arttırmamız lazım. Cumhuriyet tarihi boyunca ancak 1 milyon 300 bin girişimci çıkarabilmişiz. Bunun 1 milyon 220 bini erkek, bunun 70 bini de kadın. Oysa nüfusumuzun yarısı kadın. 36 milyon kadın içinden ancak 70 bin girişimci kadın çıkarabilmişiz" dedi.

Plaket  Alan  Firmalar
Hisarciklıoğlu'nun ardından plaket töreni yapıldı. Törende 2008 mali yıllarına ait ihracat bazında ilk 5'e girerek plaket alan firmalar Poyraz-Poyraz Fındık A.Ş., Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda San. Tic. A.Ş., Poyraz Tarımsal Ürünler A.Ş., Özenginyurt Fındık Sanayi Ltd. Şti. olarak açıklandı. Kurumlar Vergisi'nde ilk 5'e giren firmalar ise Doğuş Çay A.Ş., Kale Tahmil A.Ş., Elsan Müh. Ltd. Şti, Özel EM-AR Merkez A.Ş. ve Oltan Fındık Ltd. Şti olurken, Gelirler Vergisi'nde ilk 5'e girenler Atabeyoğlu Koll. Şti., A. Kadir Engin, Erkan Türkmen, Bahri Karadeniz ve Servet Şahin oldu.
2009 mali yılında ihracatta ilk 5'e giren firmalar Poyraz-Poyraz Fındık A.Ş., Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda San. Tic. A.Ş., Özenginyurt Fındık Sanayi Ltd. Şti., Poyraz Tarımsal Ürünler A.Ş. ve Şenocak Gıda Ltd. Şti, Kurumlar Vergisi'nde Doğuş Çay A.Ş., Kale Tahmil A.Ş., Gürsoy Tarımsal Ürünler A.Ş., Alturna Ltd. Şti., Atken İnşaat A.Ş. olarak açıklandı. Gelirler Vergisi'nde ilk 5'e girenler ise Atabeyoğlu Koll. Şti, Orhan Odabaş, Servet Şahin, Erkan Türkmen ve Şadi Arslantürk oldu.
Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasına daha önce Gürsol Tarımsal Ürünler A.Ş., Ordu Yağ Sanayi A.Ş., Çamsan Ağaç Sanayi A.Ş., Doğuş Çay A.Ş., Poyraz-Poyraz A.Ş. girmişti.


Kaynak: internetordu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...