Ads 468x60px

Labels

3 Mayıs 2011 Salı

Kadın Girişimciler Teşvik Ediliyor

Osmaniye Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Taşdemir, bayanların artık ürettikleri ürün ve hizmetleri kooperatif aracılığıyla ekonomiye kazandırabileceklerini söyledi.

Mustafa Taşdemir ‘Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Örnek Ana Sözleşmesi’ kapsamında girişimci bayanlara yeni bir fırsatın daha doğduğunu kaydetti.

Taşdemir, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan proje ile kadınların ekonomik girişimlerinin desteklenmesi ve kadın girişimciliğinin özendirilmesine yönelik çalışmalar, bu kesimde yer alan düşük gelir guruplarının ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan durumlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacağı gibi istihdamın genişlemesine de olumlu etki yapacağını ifade etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Taşdemir şunları söyledi: “Çoğunluğu kadınlardan oluşan ve özet olarak amacı; “ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik girişimleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ve bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle, kalkınmalarını teşvik etmek, desteklemek ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını temin etmek” olan kooperatifler için kuruluş işlemlerinde esas alınmak üzere “Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Örnek Ana sözleşmesi” uygulamaya konulmuştur. Onay kapsamında bu örnek Ana sözleşmenin aynen kabul edilmesi kaydıyla kooperatiflerin kuruluşuna izin verme işlemlerinin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütülmesi uygun görülmüş olup, başvuruların Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.” dedi.

Kooperatiflerin, kalkınma ajanslarının amaç ve faaliyet konularına uygun olması koşulu ile projelerinden faydalanmakta olduğunu aktaran Müdür Taşdemir, “İŞ-KUR tarafından faaliyet konuları işbirliğine uygun tüm kooperatiflerin işgücü yetiştirme kursları projelerine destek sağlanmaktadır. Eğitim, sanat ve sağlık alanları dışında faaliyet gösteren ve faaliyetleri KOBİ’leri ve girişimcileri geliştirmeye yönelik olan kooperatiflerle işbirliği yapılmaktadır. Kooperatiflerin, KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Meslek Kuruluşu Proje Desteği almaları mümkün bulunmaktadır. Bu desteklerden yararlanabilmek amacıyla, İlimizdeki KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvurmak gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Memurlar.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...