Ads 468x60px

Labels

28 Haziran 2011 Salı

Girişimciler İçin Gözden Kaçan Fırsatlar Neler?

Girişimciler İçin Gözden Kaçan Fırsatlar
Türkiye internet pazarının hem ekonomik olarak büyüme evresinde olduğunu hem de yatırımcılar tarafından gözde pazarlar arasında kabul edildiğini biliyoruz. İlginin büyük bölümünün de özellikle online oyun ve e-ticaret girişimlerine yönelik olduğunu görüyoruz.

Gaziantep, iş arayanların ilgi odağı oldu

Gaziantep, iş arayanların ilgi odağı oldu GAZİANTEP - Gaziantep’te bu sene 4'sü gerçekleştirilen İnsan Yönetimi Kongresi'nde bölgenin istihdam yapısındaki gelişmelere ilişkin önemli ve dikkat çekici değerlendirmeleri ortaya koydu.
Merkezi İstanbul’da bulunan Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, Secretcv.com üzerinde iş arayan Marmara, Ege ve Akdenizli adayların bölgeye artan bir şekilde ilgi gösterdiğine dikkat çekti.

Toyota’nın Girişimcilik Yarışmasını Otizm Projesi Kazanıyor...

Toyota’nın Girişimcilik Yarışmasını Otizm Projesi Kazandı
Projesi olan ancak gerekli sermaye ve öğretiye sahip olmayan girişimci ruhları destekleyen MIT Girişimcilik Forumu (MIT EF Turkey) dahilinde gerçekleştirilen ‘İş Planı Yarışması’, bu yıl ilk kez Türkiye’de Toyota Pazarlama (ALJ Group) işbirliği ile hayata geçirildi. Yarışmanın sonuçlarının paylaşıldığı toplantıda konuşan

Konya Sanayi Odası, işinin patronu olmak isteyenleri bekliyor

Konya Sanayi Odası, işinin patronu olmak isteyenleri bekliyor KONYA - Konya Sanayi Odası (KSO) ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan, projesi olan girişimcilerin işlerinin patronu olmasını sağlayacak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başvuruları başladı. Girişimcilik eğitimleri sonucu 100 kişi, 27 bin TL’lik hibeden yararlanarak kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı atmış olacak.

Garanti’den yeni girişimciye 'KOSGEB Destek Paketi'

İSTANBUL - Garanti Bankası, işletmesini yeni kuran girişimciler için KOSGEB Yeni Girişimci DestekPaketi’ni hizmete sundu. Banka, bu hizmetiyle yeni girişimcilerin KOSGEB'in sağladığı desteğe ulaşmaları için 'teminat mektubu'nu vererek kolaylık sağlıyor.

Gurbetçiler, Türkiye'ye para göndermeye devam ediyor

FRANKFURT - Almanya ve yurtdışındaki Türk göçmenlerin Türkiye'ye gönderdikleri döviz miktarı yeniden yükselişe geçti. Deutsche Welle'nin haberine göre, göçmenlerin havaleleri bu yılın ilk 3 ayında yüzde 15,4 artışla 210 milyon dolara ulaştı.

İstanbul Girişimciliği Josh Lerner’dan Dinleyecek

İstanbul Girişimciliği Josh Lerner’dan Dinleyecek
Girişimcilik ve risk sermayesi alanında dünyanın en önemli isimlerinden biri olarak görülen Josh Lerner, bilgi vedeneyimlerini aktarmak üzere, Turkcell’in  konuğu olarak İstanbul’a geliyor. Harvard Business School profesörü, iş dünyasının önde gelen isimleri, yatırımcı ağları,

21 Haziran 2011 Salı

Taksim’de 3 Büfeyle Başladı, 30 Şubeyle Devam Ediyor!!

Taksim’de 3 Büfeyle Başladı, 30 Şubeyle Devam Ediyor
İstanbul’un Taksim semtinde 24 saat hizmet veren bir büfeyle gıda sektörüne giren Bambi Restoran’ın zincir sayısı 30′a ulaştı. 2012 yılı itibarı ile bu şube sayısını 50 olarak hedefleyen Bambi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Güner büyümelerini emin adımlarla yaptıklarını ve birden büyüyerek kaliteden ödün vermek istemediklerini kaydetti.

Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Belli Oldu

Eurobank Tekfen tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Katıldığı ve Burhan Silahtaroğlu’nun onur ödülü aldığı Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması sonuçları açıklandı.
Türk Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen araştırmada, İstanbul Kongre Merkezi, Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı olarak büyük ödülü kazandı.

27.000 TL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ VERİYOR

27.000 TL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ VERİYORNişantaşı Meslek Yüksekokulu, yine bir ilki gerçekleştirerek Eğitim hayatının 1. yılında 800 kişiye “Uygulamalı Girişimcilik” Projesiyle eğitim ve destek veriyor…
Nişantaşı Meslek Yüksekokulu, eğitimde bir ilke daha imza atıyor. Eğitim hayatına başladığı ilk yılda İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte “Uygulamalı Girişimcilik” Projesindeki 800 kişiye eğitim ve 27.000 TL Girişimcilik Desteği verilmesine aracılık ediyor. İstanbul’da 3.000 kişinin eğitim almaya hak kazandığı bu projede, 800 kişinin eğitimini Nişantaşı Meslek Yüksekokulu üstleniyor.

CYEA'da Bireylere Yatırım Yapan Girişimciler Kazandı!

Siz değerli okurlarımıza daha önce duyurusunu yaptığımız JCI Türkiye tarafından Para Dergisi işbirliği ve Türk Telekom desteği ile gerçekleştirilen Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) - Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2011 sonuçları 15 Haziran günü Point Hotel Barbaros’da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.
Genç girişimcilerin fark yaratan başarılarını onurlandıran ve diğer girişimcilere esin kaynağı olmalarını amaçlayan CYEA her yıl onlarca ülkeden başvuran başarılı gençleri ödüllendiriyor. Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından uluslararası platformda gerçekleştirilen yarışmanın 2011 finalistleri belirlendi. 15 Haziran, Çarşamba günü düzenlenen ödül töreninde birinciliği Bener Erkonur kazandı.

Düşün Taşın Derneği Üniversiteli Sosyal Girişimcilerini Arıyor!

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri sıra dışı sosyal girişimcilik projeleri ve yüzden fazla etkinlik ile gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkması için çalışmalar yapan Düşün Taşın Derneği, “Üniversite Temsilcilerini” arıyor.

Türkiye’nin En Genç, En Sıra Dışı Derneği Üniversite Temsilcilerini Arıyor
Türkiye’nin en genç ekiplerinden biri olan Düşün Taşın Derneği; “Sosyal Girişimcilik” ve “Sosyal Sorumluluk” projeleri üzerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğin en ehemmiyet verdiği kuruluş amacı: Türkiye’de kitap okuma sevgisi ve bilincini arttırmak.

29 Tarım Kooperatifini Kadınlar Yönetecek...

Tarım sektöründe eskiden daha çok ‘ücretsiz işçi’ olarak çalışan bayanlar büyük aşama kaydederek yöneticiliğe soyundu. Son yedi yılda üyeleri ve yönetimi sadece kadınlardan oluşan tam 29 tarım kooperatifi kuruldu. Bu kooperatiflere bakanlık tarafından 14,5 milyon lira hibe sağlanırken, üyelerinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Üst düzey görevliler de dahil olmak üzere personelin büyük çoğunluğu da bayan. Eğitim faaliyetleri kapsamına alınan kadın çiftçi sayısı ise 1 milyona yaklaştı.

"En girişimci ruhlu ülkeler" liginde durum: Son 2 sırada Rusya ve Türkiye var!


social_enterprise_cutoutsBBC’nin Globescan adlı şirkete yaptırdığı ankette, “girişimci dostu kültüre” sahip ülkeler sıralandı. Araştırmada incelenen 24 önde gelen ülke arasında Rusya sondan ikinci, Türkiye ise en sonuncu oldu! Buna göre Türklerin sadece yüzde 24'ü, Rusların ise yüzde 26'sı ülkesinde girişimciliğin değerli olduğu görüşünde. Endonezya’nın zirvede yer aldığı listede bu ülkeyi ABD, Kanada, Hindistan ve Avustralya izledi. BBC'nin Globescan anketinde 'girişimci dostu kültüre' sahip ülkeleri sıraladı.  Türkiye ve Rusya için durum parlak değil...

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLAR SERTİFİKA ALDI

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLAR SERTİFİKA ALDI
Gediz Üniversitesi'nde, İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimini bitirenler, sertifikalarını aldı.
21.06.2011 05:57
Gediz Üniversitesi'nde, İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimini bitirenler, sertifikalarını aldı.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 bin lirası hibe toplam 97 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak işyeri açmak isteyen 90 kişi, Gediz Üniversitesi'nde eğitim gördü. 72 saatlik programı başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazandı.

Yeni kuşak girişimciliği ve geleneksel yapı

Geleneklerine bağlı aile şirketlerinde yeni kuşakların şirket bünyesine katılması zorlu bir süreçtir. Ancak yeni kuşakların şirkete dâhil olması, yeni girişimleri de beraberinde getiriyor. Uzmanlar da yeni neslin girişimciliğinin desteklenmesini, kurumsal yapıyla girişimcilik duygusunun birlikte geliştirilmesini öneriyor.

20 Haziran 2011 Pazartesi

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen ‘Kadın Girişimcilik Eğitim’ kursuna katılan kadınlar sertifikalarını aldı.

Kobi'lerin İlacı Bulundu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Zorlu'nun yaptığı araştırma sonucunda, Türkiye'de ekonominin lokomotifi olan KOBİ'leri verimsiz kılan ve kısa sürede kapanmasına neden olan sorun bulundu. Zorlu, "Bu sorun ortadan kaldırılabilirse ülke genelinde büyük bir sermaye, em
20 Haziran 2011 11:12

Hendek'te Girişimcilik Kursu Başlıyor!!!

Sakarya'nın Hendek İlçesinde Belediye, İşkur ve KOSGEB Sakarya şubesi ile ortaklaşa düzenlenen 'İş Girişimcilik Eğitim Kursu' başladı.
19 Haziran 2011 12:09

İş Dünyasına Hanım Patronlar Geliyor

Gediz Üniversitesi’nde İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimini bitirenlerin büyük bölümü hanımlardan oluştu. Sertifikalarını alanların şimdiki hedefi, hayallerini süsleyen işyerlerini devlet hibelerinden yararlanarak açmak.

16 Haziran 2011 Perşembe

“Sosyal Girişimcilik” İçin Bu Kitabı Okumalısınız!

“Sosyal Girişimcilik” İçin Bu Kitabı Okuyun
Burcu Kümbül Güler tarafından kaleme alınan ve 2010 yılında ilk baskısı çıkan “Sosyal Girişimcilik” isimli kitabı, Sosyal sorunlara yönelik yeni çözüm önerileri sunmakta ve Sosyal Girişimcilik tanımını ortaya koymaktadır.Özellikle günümüzde artan sosyal sorunlar ile ilgili olarak çözümün tek başına devletten beklenmemesi gerektiğini ifade eden Burcu Kümbül Güler, Sivil toplumunda Sosyal Girişimcilik kimliğine bürünerek taşın altına elini koyması gerektiğini belirtmektedir.

İş Kurarken, İşinizi Garantiye Alın!!!

İş Kurarken, İşinizi Şansa Bırakmayın!
Pazar araştırması, piyasada kalabilmeyi ve varlığınızı gösterebilmeyi hedefleyen bununla beraber tüketici de ürün seçerken doğru, uygun ürünü bulabilmesini amaçlayan kar amacı güden bir çalışma şeklidir. Hammadde’den nihai ürüne kadar her aşamada birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Fizibilite aşamasının ilk evrelerinden biri de “Pazar araştırması” diyebiliriz. Analiz etmek için elinizde bilgilerin olması gerekir, bu bilgileri de

Türkiye’deki Girişimcilerin %80′i İş Bulamadığı İçin Şirket Kuruyor...

Türkiye’deki Girişimcilerin %80′i İş Bulamadığı İçin Şirket Kurdu
Global Girişimcilik Haftası’yla Türkiye’de 30 yaş altı gençleri hedeflediklerini söyleyen Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 80’i… 
Global Girişimcilik Haftası’yla Türkiye’de 30 yaş altı gençleri hedeflediklerini söyleyen Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 80’i iş bulamadığı, yani mecbur kaldığı için kendi işini kuruyor” dedi.

Yemişim Yatırımını!


Bir çok girişimcinin bugünlere gelebilmesindeki asıl neden; fikirlerine olan aşkları ve sürekli olarak çalışmalarından ileri geliyor. Fakat bir süredir zaten ailemizden, birikimlerimizden ya da bir tanıdığımızdan bulduğumuz sermayenin artık “angel investor” adı altında girişimcilere verilmeye başlaması, girişimciliği -ne kadar niteliklendiremese de- oldukça popüler hale getirdi.

Girişimcilik okulu ve GİFOR'09

Geçen hafta oldukça güzel iki etkinlik vardı, Girişimciliğin artık zorunluluk olduğu, şirketlerde çalışmanın riskinin yükseldiği bu dönemde etkinliklerin artması oldukça iyi oluyor...TBD Genç İstanbul Ekibinin organize ettiği etkinlik fikirlerini hayata geçirmeyi düşünen birçok kişiye oldukça güzel rehberlik etti, girişimcilerin nelerle yuzleşeceğinin anlatıldığı Girişimcilik Okulunda Ömer Ekinci, Sadık Kocabasa, Nurettin Özdoğan, Erhan Erdoğan, Sinan Ata ile sunumlarda beraberdik ve katılımcılar için de verimli ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum.

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...