Ads 468x60px

Labels

7 Temmuz 2011 Perşembe

Egiad-Kosgeb İşbirliği, İzmir'e 60 Yeni Girişimci Kazandırdı

"Türkiye Kazanıyor" sloganıyla Türkiye'de girişimciliği geliştirme ve destekleme projesi kapsamında gerçekleştirdiği, "EGİAD Girişimcilik Akademisi" ilk mezunlarını verdi.

Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD),

"Türkiye Kazanıyor" sloganıyla Türkiye'de girişimciliği geliştirme ve destekleme projesi kapsamında gerçekleştirdiği, "EGİAD Girişimcilik Akademisi" ilk mezunlarını verdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, EGİAD'da 60 saat eğitim alan 60 girişimci, dernek merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Gelirler Kontrolörleri İzmir Grup Başkanı Necat Özen, İzka Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, EGİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, törende yaptığı konuşmada, İzmir'deki girişimcilik potansiyelini harekete geçirmek için Girişimcilik Akademisi'ni kurduklarını hatırlatarak, KOSGEB ile imzaladıkları protokol kapsamında ilk olarak 60 kişiye Ege Us Danışmanlık firması tarafından girişimcilik eğitimi verildiğini aktardı.

Akademi bünyesinde uygulanabilir iş fikri olan kişilerin kendi şirketlerini kurmalarını, yeni güç birliklerinin oluşturulmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Şen, "Bununla birlikte, uygulanabilir iş fikirlerine yatırım yapma arzusunda olan EGİAD üyelerini de 'Melek Yatırımcı' havuzuyla bir araya getiriyoruz. Bu sayede iş fikirlerinin hayata geçmesini, sürekli ve sürdürülebilir bir sistemin oluşmasını sağladık" dedi.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı da girişimciliğin kendileri için bir sevda haline geldiğini belirterek, destekleriyle kurulan her işletmenin kendilerini daha da yüreklendirdiğini söyledi.

Son bir ayda 20 işletmenin açılışına katıldığına, bunların 12'sinin kadın girişimci olduğuna dikkati çeken Çanakçı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin daha çok yeni girişimciye ihtiyacı var. İşsizlik sorunu çözmemiz için başka çaremiz yok. İzmir'de işsizlik diğer kentlere göre de çok yüksek. Bunu çözümü girişimcilikten geçiyor. Biz yeni girişimcilere 27 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi desteği sunuyoruz. Uygun koşullarda sağladığımız kredi imkanları ile birçok girişimci hayallerine kavuşuyor. "

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...