Ads 468x60px

Labels

4 Temmuz 2011 Pazartesi

İşte Türkiye'Nin En Girişimci Kadını...

Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisinin İşbirliğinde, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (kagider) Katkılarıyla Bu Yıl 4. Kez Düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması" Sonuçlandı. Şırnak, Muğla, Samsun, Balıkesir, Kırıkkale, Hatay, Çorum İlleri de Dahil Türkiye'nin Dört Bir Yanından 3 Bin 600'ü Aşkın Kadın Girişimcinin Başvurduğu Yarışmada; Bigchefs Cafe&brasserie'nin Kurucusu Gamze Cizreli Birincilik, Persu Suni Deri San. ve Tic. Ltd. Şti. Kurucusu Perihan Çöçelli İkincilik, Bonny Food Lezzet Çiçekleri'nin Kurucusu Didem Güney Alsoy Üçüncülük Ödülünü Kazandı. Anikya İznik Çini ve Seramik'in Kurucusu Nejla Anıl İse Sosyal Girişimcilik Ödülünün Sahibi Oldu.

Haber: İşte Türkiye'Nin En Girişimci Kadını...
Garanti Bankası ve Ekonomist dergisinin işbirliğinde, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması" sonuçlandı. Şırnak, Muğla, Samsun, Balıkesir, Kırıkkale, Hatay, Çorum illeri de dahil Türkiye'nin dört bir yanından 3 bin 600'ü aşkın kadın girişimcinin başvurduğu yarışmada; Bigchefs Cafe&Brasserie'nin kurucusu Gamze Cizreli birincilik, Persu Suni Deri San. ve Tic. Ltd. Şti. kurucusu Perihan Çöçelli ikincilik, Bonny Food Lezzet Çiçekleri'nin kurucusu Didem Güney Alsoy üçüncülük ödülünü kazandı. Anikya İznik Çini ve Seramik'in kurucusu Nejla Anıl ise sosyal girişimcilik ödülünün sahibi oldu.

Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "İş yaşamına baktığımızda, tüm Türkiye'de girişimcilerin sadece %14.7'sinin kadınlardan oluştuğunu görüyoruz. İş hayatındaki kadın girişimciler, başarılı projelere imza atmanın yanı sıra iyi iletişim kurma, problemleri kolaylıkla çözebilme, hoşgörülü ve özverili olma gibi karakteristik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Kadınların; bu özellikleri kendilerine avantaj sağlamanın yanı sıra, toplumun ihtiyaç duyduğu huzur ve anlayış ortamına da büyük katkıda bulunuyor. İşte tüm bu nedenlerle, ülkemizin kalkınması, dünyanın birinci liginde yer alabilmesi ve dünya pazarlarında rekabet edebilmesi için, özellikle kadın girişimcilerin her alanda var olması, büyük önem taşıyor. Garanti Bankası olarak kadın girişimcileri desteklemeyi, kurumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz, ekonominin yeni gücü kadın girişimciler için tüm fırsatlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz." dedi.

Capital, Ekonomist ve PCnet dergilerinin Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ise "Geçtiğimiz günlerde ABD'de bir araştırma yayınlandı. Kadınların İş Araştırmaları Merkezi adlı kuruluşun averilerine göre, ABD'deki girişimci kadınlar, milli gelire 3 trilyon dolarlık katkıda bulunuyorlar ve 23 milyon kişiye iş sağlıyorlar. Çalışanların yüzde doğrudan kadınların şirketlerinde çalışıyor. Kadın girişimcilere ait iş sayısı ise 8 milyonu bulmuş. Yüzde 28.2'si kadınlara ait. Türkiye'de ise 1.2 milyon işletmenin sadece 80 bin kadarı kadınların? Arada dağılar kadar fark var.Yılın Kadın Girişimcisi yarışmasının bir amacı ise bu aradaki dağları eritmek, kadın girişimci sayısını artırmak, Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunacak yeni işler yaratmak. Son birkaç yıldır yarışmaya yönelik ilgideki artış ve birbirinden başarılı kadınların ortaya çıkışı, bizi daha da yüreklendiriyor.Umuyoruz, önümüzdeki birkaç yıl içinde, kadın patron sayısı, önceki yıllardan daha hızlı büyüyecektir." diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç ise "Türkiye de girişimci olmayı başarmış her kadın ödülü hak ediyor. Keşke olanağımız olsa ve herkese onların ne kadar özel ve değerli olduklarını ifade edebilsek. Biz KAGİDER, Garanti Bankası ve Ekonomist olarak Yılın Kadın Girişimcisi Yarışması'nı kazananlar üstünden bu mesajı herkese yayabilmeyi ümit ediyoruz. Üreten, sorgulayan, çözümün bir parçası olan özgür kadınlarımız memleketimizin demokratik ve ekonomik gelişiminin güvencesidir" şeklinde konuştu.

Yarışmanın jürisi, kadın girişimcileri, "yaratıcı ve üretici fikrin sermayeyle birleştirilmesi", "güçlü ve sürdürülebilir finansal yapıya sahip olunması" ve "dış pazarlara yönelik çalışmalar yapılması ve büyüme stratejileri hazırlanması" gibi kriterlere göre değerlendirdi.

http://www.haberler.com/iste-turkiye-nin-en-girisimci-kadini-2-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...