Ads 468x60px

Labels

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Akın Öngör'den Yeni Girişim


Akın Öngör, bankacılık sektörünün efsane isimlerinden. 1991-2000 yılları arasında Garanti Bankası’na genel müdürlük yaptı. Kariyerinin zirvesindeyken, 55 yaşında kendini emekli etti. Bankacılık sektörü için büyük sürpriz olan bu kararının ardından, eşi Gülin Öngör’le birlikte Manisa Akhisar’daki üzüm bağlarında hobi olarak şarap üretmeye başladı...


Doğayla iç içe olmayı seven Akın Öngör’ün yeni bir girişime daha imza attığını öğrendik. Öngöre, yatırım alanı olarak son dönemin popüler alanı hayvancılığı tercih etmiş. Tezman Holding’in patronu Erol Tezman’la birlikte “Teras Tarım İşletmeleri A.Ş.” unvanlı bir şirket kurmuşlar.

Akın Öngör’ün şirketteki payı yüzde 30. Yani işin asıl patronajlığını Tezman ailesi üstlenecek. Tezman Holding, kimya, tekstil, yat, marina, gıda jelatini gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.
Hem Akın Öngör’ü hem de Erol Tezman’ı yeni şirketin faaliyetiyle ilgili aradık. İkisi de şirketin kuruluşunun çok yeni olduğunu gerekçe göstererek konuşmak istemedi. Yaptığımız araştırmada, Teras Tarım’ın başlangıçta canlı hayvan ticaretiyle uğraşacağını öğrendik. Sonraki aşamada ise çiftlikler kurulacak. Ortaklar, tarımın diğer alanlarında neler yapabileceklerini de konuşuyorlarmış.



Kaynak: Patronlar Dünyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...