Ads 468x60px

Labels

21 Haziran 2011 Salı

27.000 TL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ VERİYOR

27.000 TL GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ VERİYORNişantaşı Meslek Yüksekokulu, yine bir ilki gerçekleştirerek Eğitim hayatının 1. yılında 800 kişiye “Uygulamalı Girişimcilik” Projesiyle eğitim ve destek veriyor…
Nişantaşı Meslek Yüksekokulu, eğitimde bir ilke daha imza atıyor. Eğitim hayatına başladığı ilk yılda İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte “Uygulamalı Girişimcilik” Projesindeki 800 kişiye eğitim ve 27.000 TL Girişimcilik Desteği verilmesine aracılık ediyor. İstanbul’da 3.000 kişinin eğitim almaya hak kazandığı bu projede, 800 kişinin eğitimini Nişantaşı Meslek Yüksekokulu üstleniyor.


Nişantaşı Meslek Yüksekokulu olarak; 18 Nisan’dan itibaren “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimine başlayarak, 2011 sonuna kadar uygun görülen 800 kişiye bünyemizde eğitim verilecektir. 60 saatlik Girişimcilik Eğitimi Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nda 5 haftada tamamlanacaktır. Bu Eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazananlar geliştirdikleri projelerini KOSGEB’e sunarak 27.000 TL “Yeni Girişimcilik Desteği’ni” geri ödemesiz olarak alacaklardır.

Nişantaşı Meslek Yüksekokulu bunun yanında, “Nişantaşı Yaşam Boyu Eğitim Akademisi’nin” düzenlediği “Mesleki Sertifika Programları” açarak, katılanların mesleklerinde gelişimlerini tamamlayacakları ve uluslararası geçerliliği olan Sertifikalar veriyor. Ayrıca katılımcıların; eğitim verilecek her sertifika programı için Mesleki İngilizce ve Teknoloji Dersleri takviyesiyle de seçmiş oldukları bölüm ile ilgili tam donanımlı hale gelmeleri sağlanıyor.

Bu Sertifikalar:
İngilizce Sertifika Programı : 1) Kpds 2)Toefl 3)Business English.
Moda Tasarım Sertifika Programı : 1)Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı 2) Modelistlik.
Estetisyenlik ve Güzellik Sertifika Programı: 1)Estetisyenlik ve Profesyonel Makyaj 2) Kalıcı Makyaj
3) Masör-Masöz

Katılımcılar aldıkları sertifikaları sayesinde kariyerlerinde bir üst basamağa çıkarak, hem manevi doygunluğa, hem de maddi refaha kavuşuyorlar.

KOSGEB’in vermiş olduğu “Yeni Girişimcilik Desteği’nden” yararlanabilmek için kişiler şu yol haritasını izlemelidirler; Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılacak kişilerin öncelikle İşsiz olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, eğitimini almak üzere bir iş fikirlerinin olması ve İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Sonrasında İŞKUR ve KOSGEB tarafından onaylanmış ilgili kurumlardan biri olan, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nda verilen “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanırlar. Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nda Eğitimini başarı ile tamamlayıp Sertifikasını alan kişilerin Projeleri doğrultusunda işletmelerini kurarak, gerekli belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Nişantaşı Meslek Yüksekokulu olarak; katılımcılara girişimcilik eğitimi vermekle yetinmiyor, KOSGEB destekleri konusunda uzman kadromuzla projelerinin iş planını hazırlayarak KOSGEB ile tanışmalarını sağlıyoruz.

Kaynak:http://www.guncelhaber.com/haberler/#//haberler/27.000-tl-girisimcilik-destegi-veriyor-571194.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...