Ads 468x60px

Labels

15 Haziran 2011 Çarşamba

Girişimci Kadınlar Orta Doğu’ya Dantel İhrac Ediyor!

Girişimci Kadınlar Orta Doğu’ya Dantel İhrac EdecekKadınları Girişimciliğe Teşvik ve Dayanışma Derneği’ne (KAGİTED) üye kadınlar, daha önce semt pazarlarında sattıkları el emeği iğne oyası, dantel ve… 
Kadınları Girişimciliğe Teşvik ve Dayanışma Derneği’ne (KAGİTED) üye kadınlar, daha önce semt pazarlarında sattıkları el emeği iğne oyası, dantel ve örgüleri, şimdi e-ihracat ile Ortadoğu pazarına gönderecek.

Geçtiğimiz yıl kurulan KAGİTED’in 25 kadın üyesi mevcut. Dernek Başkanı Fatma Durucan’ın (44) ilginç bir girişimcilik öyküsü var. Durucan, mahallede düzenledikleri altın gününde bir arkadaşından satın aldığı eşarbın yanlarına iğne oyası yapmış. Bir başka arkadaşı ise başörtüsünün oyalı halini beğenerek, talip olmuş. Böylece Fatma hanımın kafasında elişi yapıp satma düşüncesi doğmuş. Çevresindeki kadınları da örgütleyen Fatma Durucan’ın teşvikiyle 25 kadın yaptıkları elişlerini her cumartesi Konya’da kurulan pazarda müşterilerin beğenisine sunuyor. Bununla da yetinmeyen girişimci kadınlar, ördükleri ürünleri İstanbul’da anlaştıkları bir çeyiz mağazasına satıyor.
Durucan, kendileri gibi çok sayıda kadının elişi ticaretine yönelmesiyle birlikte fiyatların düştüğünü ifade ediyor. Pazar bulmakta zorlandıkları için yeni arayışlara girdiklerini belirten Durucan, yurt dışına iğne oyası, tığ oyası, fular, dantel satmak için kolları sıvadıklarını anlatıyor.
Bir süre nasıl ihracat yapabileceklerini araştıran girişimci kadınlar, KOBİ A.Ş Dış Ticaret Geliştirme Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren e-ihracat portalı turkishexporter.net’in kapısını çalmış.
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından destekli olan turkishexporter.net, KAGİTED’e ücretsiz destek verme kararı almış. KOBİ A.Ş Dış Ticaret Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gazel, şirketlerinin ana misyonunun ‘daha fazla ihracat’ olduğunu belirtiyor.
Türkiye’nin orta vadedeki en büyük hedefi olan Türkiye 2023 vizyonunun temel ayaklarından birinin de ‘500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak’ olduğunu hatırlatan Gazel, “Şirket olarak biz de bu bağlamda KOBİ’lerimize yeni dış pazarlar oluşturuyoruz. Kagited yöneticilerini dinlediğimiz zaman heyecanlarından ve üretme heveslerinden çok etkilendik ve onlara tam destek verme kararı aldık.” dedi.
Anadolu kadını tarihsel süreçte önemli vazifeler üstlendiğini dile getiren Gazel, şunları kaydetti: “2023 vizyonu için, daha fazla ihracat içinde üzerine düşeni yapacaktır. Artık üreten kadınımızın mutfaktan çıkma zamanı gelmiştir. El emeği ile göz nurlarını yansıttıkları, kültürümüz ve geleneğimiz de önemli bir yere sahip olan el işlerinin dünya pazarına çıkma vakti gelmiştir.

http://kobidestek.org/girisimci-kadinlar-orta-doguya-dantel-ihrac-edecek/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...