Ads 468x60px

Labels

13 Haziran 2011 Pazartesi

İş Kurmak İsteyenlere, Yesyeni İş Fikrileri:

İş Kurmak İsteyene, Yeni İş Fikrileri
Eski teknoloji ve yüksek üretim maliyetlerinden kurtulup rekabet avantajı mı sağlamak istiyorsunuz? İleri teknoloji transferine mi ihtiyacınız var?.. Cevabınız “evet”se işte size planı, projesi, prototipi hazır projeler..
REKABET koşulları ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji transferlerine gerektiği önemi veren şirketlerin hedeflerine rahatlıkla ulaştığını görüyoruz. Şüphesiz Ar-Ge çalışmalarında şirketlerin en önemli desteği sunan kurumların başında üniversiteler ve araştırma kurumları geliyor.
Üniversiteler, yoğun bilgi birikiminin yanı sıra özellikle araştırmacı insan kaynakları ve teknik altyapılarıyla şirketlere önemli destekler sağlıyorlar. İşte bu gerçeklerden yola çıkan Ege Üniversitesi, geçen hafta içinde “1. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri – AreGE” etkinliği düzenlendi. AreGE kapsamında Proje Pazarı, Proje Sergisi ve Proje Yarışması etkinlikleri yapıldı. Bunların yanı sıra “Yeni nesil üniversite kavramı”, “Basının gözünde üniversite ve sanayi”, “Sosyo-ekonomik rekabet için üniversite”, “Bilginin korunması”, “Ar-Ge destekleri ve mekanizmaları” ve “2010′lu yıllarda bilim ve teknoloji öngörüsü” gibi konular panellerde tartışıldı.
Açılış konuşmasında günümüzde rekabet koşullarının giderek zorlaştığını vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Sanayiciler artık Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vererek yeni teknolojilere dayalı ürünler geliştirmeye yöneliyorlar” dedi.
AreGE’de 239 proje, girişimci ve yatırımcılarla buluştu. Ayrıca 35 birim tarafından kurulan tanıtım stantlarında AB projeleri, teknoloji transferleri, inovasyon, Ar-Ge ve Ege Üniversitesi’nin hizmetleri hakkında bilgiler sunuldu. Para dergisi olarak yakından takip ettiğimiz ArGE etkinliğinde sergilenen projeleri mercek altına aldık. İşte orijinal projeler…

http://kobidestek.org/universiteli-girisimciler-is-dunyasina-kazandirilacak/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...