Ads 468x60px

Labels

8 Haziran 2011 Çarşamba

Anadolu’da Gençlerin Projesine Destek

Cep telefonu operatörü Avea, geri kalmış bölgelerde mobil uygulama geliştirmeye yönelik ‘Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji’ projesi başlattı. Proje çerçevesinde Anadolu’da bir kuluçka merkezi kuracak olan şirket, iyi eğitim almış gençlerin becerilerini kullanmalarına imkan tanıyacak yeni bir girişimcilik platformu oluşturmayı hedefliyor.
Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, teknolojideki büyük gelişmeye karşın, ondan faydalanan insan sayısının yeterince çok olmadığını söyledi. Akdemir, hazırladıkları projeyle, iyi eğitim almış gençleri, belli bir alım garantisi de vererek, Doğu ve Güneydoğu’ya giderek iş kurmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Akdemir, “Avea olarak en iyi bildiğimiz alanda birikimimizi toplum için kullanarak Anadolu’ya inovasyon tohumları ekiyoruz.” dedi. Akdemir, günümüzde ürünün, servisin hitap edeceği topluluğun sesini dinleyen, o toplulukta iş geliştirme için o bölgede gerekli altyapıyı sağlayan bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Batı illerinde teşviklerden faydalanmak için kuyruklar oluşurken Doğu bölgelerinde yeterli girişimci bulmakta zorluk yaşanabildiğini dile getiren Akdemir, bu sebeple projeyi öncelikle İstanbul’da tanıttıklarını, burada iyi eğitim almış girişimci adaylarını, gelişmekte olan bölgelerde iş kurmaları için teşvik etmek istediklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...