Ads 468x60px

Labels

15 Haziran 2011 Çarşamba

Geleceğin Beyinleri Intelde Yarışacak

Dünyanın en büyük liseler arası bilim yarışması olan Intel ISEF, geçtiğimiz hafta içerisinde ABD’nin Los Angeles eyaletinde gerçekleştirildi. Sağlık, mikrobiyoloji, kimya, mühendislik ve matematik gibi 17 kategorinin bulunduğu yarışmada finale kalabilmek için öğrencilerin projelerle, ülkelerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girmesi gerekiyor. Türkiye’de ISEF finaline katılan öğrenciler Tübitak ve INEPO’nun düzenlediği resmi yarışmalar sonucunda belirleniyor.


ISEF’te 75 bin dolarlık birincilik ödülünü ve 50 bin dolarlık Genç Bilim insanı ödüllerini dağıtan Intel Foundation’ın başında bulunan Wendy Hawkins, ISEF’in genel amacını ‘Bir neslin yarattığı sorunları çözecek bir nesil yaratmaya çalışıyoruz’ diyerek özetliyor. Toplam 4 milyon dolarlık ödül ve burs dağıtılan yarışmada her sene yaklaşık 600 öğrenci çeşitli miktarda para ve burs gibi ödüllerin sahibi oluyor.

http://bursrehberim.net/gelecegin-beyinleri-intelle-yarisiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...