Ads 468x60px

Labels

16 Haziran 2011 Perşembe

Türkiye’deki Girişimcilerin %80′i İş Bulamadığı İçin Şirket Kuruyor...

Türkiye’deki Girişimcilerin %80′i İş Bulamadığı İçin Şirket Kurdu
Global Girişimcilik Haftası’yla Türkiye’de 30 yaş altı gençleri hedeflediklerini söyleyen Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 80’i… 
Global Girişimcilik Haftası’yla Türkiye’de 30 yaş altı gençleri hedeflediklerini söyleyen Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 80’i iş bulamadığı, yani mecbur kaldığı için kendi işini kuruyor” dedi.

Dünyanın 102 ülkesinde kutlanan Global Girişimcilik Haftası, gençlere girişimcilik bilincini aşılamayı hedefliyor. 5 Kasım’da başlayan hafta, Türkiye’de TOBB himayesinde TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Endeavor Etkin Girişimciliği Destekleme Derneği ev sahipliğinde düzenleniyor. “Çıkar içindeki girişimciyi” sloganıyla öne çıkan etkinliklerin en önemli unsurlarının başında güç birliği geldiğini anlatan Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 80’i iş bulamadığı, yani mecbur kaldığı için kendi işini kuruyor” dedi.

120 Paydaş Var

Tahincioğlu, Global Girişimcilik Haftası’nın en önemli unsurların başında güç birliği geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “25 sivil toplum örgütü, üniversiteler, yerel yönetimler, 60’ın üzerinde özel sektör şirketinin yer aldığı 120 paydaş tek bir platformda bulunuyor. Tüm katılımcıların amacı Türkiye’de girişimcilik aktivitesine ve Türkiye’nin gelişim sürecine katkı sağlamak. Yaptığımız bu çalışmalar Türkiye’deki genç girişimcileri ortaya çıkaracak.”

İngiltere’de Başlıyor

Haftanın temellerinin ilk olarak 2006 yılında İngiltere’de tarafından atıldığını dile getiren Özcan Tahincioğlu, şu bilgileri verdi: “Ardından uluslar arası bir boyut kazandı ve Endeavor faaliyette bulunduğu 10 ülkede ev sahipliğini yürütüyor. Türkiye’de ise son 3 yıldır kutlanıyor. Geçen yıl TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun da eş ev sahipliğiyle 6 ilde, 30 paydaş 25 etkinlik düzenlendi. Bu yıl ise TOBB Kadın Girişimciler Kurulu da sürece katıldı ve çıtayı ciddi şekilde yükselttik. 190’ın üzerinde etkinlikle Türkiye’nin geneline yayılarak girişimcilik bilincinin güçlendirilmesi için konferanslar, paneller, yarışmalar, çalışma atölyeleri ve kongreler düzenleniyor. Amaçlarımızın başında girişimciliğin aslında bir kariyer seçeneği olduğunu gençlere anlatmak ve girişimci potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak geliyor.”

Mecburen Girişimci

Global Entrepreneurship Monitor (GEM) raporuna göre Türkiye’de her 100 kişiden sadece 6’sının girişimci olduğunu söyleyen Özcan Tahincioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu girişimcilerin yüzde 80’i ‘iş bulamadığı’ yani mecbur kaldığı için kendi işini kuruyor. Başka bir deyişle, her 100 kişiden sadece 1-2’si girişimciliği kendine bir kariyer seçeneği olarak tercih ediyor. Türkiye’nin kalkınma düzeyi için bu girişimcilik oranı old…Devamı» 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...