Ads 468x60px

Labels

16 Haziran 2011 Perşembe

İş Kurarken, İşinizi Garantiye Alın!!!

İş Kurarken, İşinizi Şansa Bırakmayın!
Pazar araştırması, piyasada kalabilmeyi ve varlığınızı gösterebilmeyi hedefleyen bununla beraber tüketici de ürün seçerken doğru, uygun ürünü bulabilmesini amaçlayan kar amacı güden bir çalışma şeklidir. Hammadde’den nihai ürüne kadar her aşamada birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Fizibilite aşamasının ilk evrelerinden biri de “Pazar araştırması” diyebiliriz. Analiz etmek için elinizde bilgilerin olması gerekir, bu bilgileri de rakiplerinizin neleri yaptığına veya neleri yapmadığına bakarak, eksikliklerinizi görerek ve güçlü olan yanlarınızı ortaya koyarak fark edeceksiniz, kısacası bir swot analizi size yol gösterecektir. Adı üstünde Pazar analizi mahallemiz de kurulan pazar gibidir, birçoğumuz pazarın bir ucundan bir ucuna dolaşıp hangi ürün nerede daha ucuz veya daha taze bakıp sonra almıyor muyuz?
Buda bizim pazarda ne kadar iyi alışveriş yapıp yapmadığımızı gösterir. Aynı şekilde satıcıda Pazar analizi için tezgâhı doğru yere seçme konusunda kendi önceden analiz edip ve doğru yere tezgâhını açmalıdır.
Yukarıda en basit haliyle özetlemiş olduk, tabi bunun yanında sizin kime hitap edeceğiniz çok önemli ve kimlerin ürünlere ilgisi olduğunu anlamak içinde birçok analizler yapılabilir bunların da en başında anket sistemi yâda birebir ziyaretlerle olabilir.
Araştırma yapmak için şimdi kimsenin bahanesi olmasın çünkü çok kolaylaştı, kilometreler ayağımıza geldi desek yeridir. Eskiden hatırlarım öğretmen bir ödev verdiğinde bile kütüphaneden kütüphaneye dolaşırdık, şimdi ise elimizin altında internet denen geniş bir yelpaze var.
Üreticiyi de, tüketiciyi de rahatlıkla bulabiliyor ve iletişime geçebiliyoruz. Ama tek bir şart var “Her taşın altını kaldırmak”… Araştırma yaparken dikkat edilecek en önemli husus meraktır. Çıkacak olan her anahtar kelimeyi sorgulamak ve birbiriyle ilişkilendirmek gerekir. Örneğin, ürününüz kalem olsun. Ne tür kalemler olacak ve kimlere hitap edecek? Örneği yazı tahtası kalemi ise okullara yönelik Pazar araştırması yapmak gerekir, eğer tükenmez kalem ise herkese hitap edebilir. Yazı tahtası kalemini örnek alalım, hemen sorgulamaya başlayalım.

http://kobidestek.org/is-kurarken-isinizi-sansa-birakmayin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...