Ads 468x60px

Labels

15 Haziran 2011 Çarşamba

Kosgeb’den Girişimcilere Uyarı Geldi!

KOSGEB Samsun Hizmet Merkez Müdürü Hami Danış, aracı kişi ya da kuruluşların girişimcileri mağdur ettiğini belirterek, “KOSGEB’e proje sunmayı planlayan girişimcilerin ve KOBİ’lerin, projelerini hazırlamadan önce mutlaka KOSGEB uzmanları ile irtibat kurarak en doğru ve güvenilir bilgiyi temin etmeleri, bunun dışındaki kişi ya da kuruluşlardan alınan bilgilere itibar etmemeleri ileride ortaya çıkabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi açısından önem arz etmektedir” dedi.

Hami Danış yaptığı açıklamada, KOSGEB’in destek ve hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla KOSGEB Kanunu’nda değişiklikler yapıldığını ve yeni KOSGEB Kanunu’nun 5 Mayıs 2009 tarih ve 27219 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yeni kanun kapsamında imalat sektörü ile birlikte ticaret ve hizmet sektöründe desteklenecek KOBİ’lerin NACE sistemine göre belirlenmesi yetkisinin Bakanlar Kurulu’na verildiğini ifade eden Danış, ardından Bakanlar Kurulu’nun 18 Eylül 2009 tarih ve 27353 sayılı gazetede yayımlanan kararıyla, Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması NACE Rev. 2′ye göre desteklenecek faaliyet dallarının kesinlik kazandığını anlattı.
Danış, “Yeni kanun ve müteakibinde yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince KOSGEB Destekleri Yönetmeliği’nin yeni hedef kitleyi de göz önünde bulundurarak düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmış ve nihayetinde imalat, ticaret ve hizmet sektörlerini kapsayan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği 15 Haziran 2010 tarihli ve 27612 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelik doğrultusunda 5 tanesi proje esaslı ve 1 tanesi genel olmak üzere, 6 adet destek programı, Bakanlar Kurulu kararında faaliyet dalı belirtilen KOBİ’lerin faydalanması amacıyla KOSGEB tarafından devreye sokulmuştur. Söz konusu proje esaslı 5 destek programı şöyledir: Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güç birliği Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programı” diye konuştu.

http://kobidestek.org/kosgebden-girisimcilere-uyari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...