Ads 468x60px

Labels

20 Haziran 2011 Pazartesi

İş Dünyasına Hanım Patronlar Geliyor

Gediz Üniversitesi’nde İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimini bitirenlerin büyük bölümü hanımlardan oluştu. Sertifikalarını alanların şimdiki hedefi, hayallerini süsleyen işyerlerini devlet hibelerinden yararlanarak açmak.

Girişimcilik Proje Destek Programı‘nın İzmir’deki adresi, bu yıl da Gediz Üniversitesi oldu. 27 bin lirası hibe olmak üzere 97 bin liralık devlet desteğinden yararlanarak işyeri açmak isteyen 90 kişi, 72 saatlik eğitim gördü ve sertifika almaya hak kazandı. Girişimciliği bütün yönleriyle öğrenen büyük bölümü hanım kursiyerler için düzenlenen törene Rektör Prof. Dr Seyfullah Çevik, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Mümtaz Duran, Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Atilla Ediz, İş-Kur İl Müdür Vekili Zafer Şener ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün katıldı. Törende konuşan Rektör Çevik, hanımların ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönemde iş dünyasında daha çok kadın göreceğiz. Cesaretleri ve sergiledikleri girişimcilik örneği sebebiyle kutluyorum.” dedi. Ücretsiz girişimcilik eğitimini bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini de dile getiren Prof. Dr. Çevik, “Halkla bütünleşen bir üniversite hedefledik. Farklı yaşlardan ve mesleklerden katılımcıların yer aldığı program, bu amacımızın bir göstergesidir. Halkla bütünleşmemizi sağlayan daha pek çok etkinliğimiz olacak” şekilnde konuştu. Şener ve Akgün de bu eğitimin işsizliğin azalmasını sağlayacağını, açılacak yeni işyerlerinin birçok kişiye iş kapısı olacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...