Ads 468x60px

Labels

13 Nisan 2011 Çarşamba

Hibe Kredisi İçin Eğitim Kuyruğu

Adana'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) vereceği 27 bin liralık hibe ve 70 bin liralık krediye başvurmak için çoğunluğu işsiz çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren İşkur şubesine akın etti.
Merkez Yüreğir İlçe Kaymakamlığı yanındaki İşkur İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, 'Girişimcilik eğitimi', ardından da hibe ve krediden yararlanabilecekleri proje için başvuru yaptı. Büyük çoğunluğunu eğitimli işsizlerin oluşturduğu girişimci adayları, fırsat verilirse farklı konularda iş açacaklarını belirtti. Girişimcilerin bazıları kafe açacağını, bazıları tekstil konusundaki tasarımlarını geliştireceğini söyledi. İşkur yetkilileri ise beklenenin üzerinde ilgi olduğunu, tüm girişimci adaylarının başvurusunun alınacağını bildirdi.


İş kurmak isteyen girişimcilerin, 'Girişimcilik eğitimi' sonrası, bir işletme kurmaları durumunda, 27 bin TL'lik makine, ekipman, elektrik, donanım ve bazı harcamaları KOSGEB tarafından karşılanıyor. Hibeyi almaya hak kazanan girişimciler, 1 yıl sonra 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi kullanabiliyor. Adana'da geçen yıl haziran ayından beri bu kapsamda 320 kişi eğitim aldı. Eğitimi alanlardan 12'si kadın 30 kişi iş kurarak hibe ve 70 bin TL'lik krediyi almaya hak kazandı.
 
Kaynak:haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...