Ads 468x60px

Labels

14 Nisan 2011 Perşembe

Kadın Girişimcilerin Desteğe İhtiyacı Var

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, ''girişimcilik dünyayı kasıp kavuruyor. Sermaye sıkıntısına baktığımızda, mirasların, menkul kıymetlerin erkeklerin elinde olduğunu görüyoruz. Bu sürecin yakın gelecekte değişmesini umuyoruz'' dedi.

Aydın yaptığı yazılı açıklamada, kadının işgücüne katılım oranının çok düşük olduğunu ve kadınların kendi işlerini kurmaları konusunda desteklenmediğini bildirdi. Kadınların sermayeye erişimlerinin zor olduğunu, bu noktada erkeklere de çok iş düştüğünü belirten Aydın, kadınların çok fazla mal varlığına sahip olamadığını kaydetti.
''Girişimcilik dünyayı kasıp kavuruyor. Sermaye sıkıntısına baktığımızda, mirasların, menkul kıymetlerin erkeklerin elinde olduğunu görüyoruz. Bu sürecin yakın gelecekte değişmesini umuyoruz'' ifadesini kullanan Aydın, projeleri olan kadınların krediye başvurup teminat göstermek zorunda kaldığında zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Aydın şunları kaydetti:
''İş hayatına girmek için çaba sarf eden kadınlarımız var. Yeterli maddi kaynağı olmadığı için planlarından vazgeçen kadınlarımız sayısı ise oldukça fazla. Hayalleri kırılan, hedefine ulaşamayan kadın ise umutsuzluğa kapılıyor. Bunun olmaması için başta erkekler olmak üzere herkes üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirmeli. Unutmayalım ki kendi işini kurmak, daha çok çalışmak ve daha çok istihdam demek. Bu nedenle de kadınları gün yüzüne çıkarmak için iş birliği yapmalıyız.''
Gelişmekte olan ülkelerde kadın girişimciliğinin, ülke kalkınması için çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, kadınların üretim hayatına katılmaları için destekleyici politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de yapılan araştırmalarda kadın girişimciler ile ilgili olarak ortaya çıkan sonuçlara da değinen Aydın, şöyle devam etti:
''Kadın girişimciler ile ilgili yapılan araştırmalar birçok gerçekliği gözler önüne seriyor. Bu araştırmalardan çıkan ortak sorunların başında, eğitimlerin yetersizliği, aile tepkileri, sosyal ve kültürel ortamda kadın rollerinin kalıplaşmış olması, finans bulma güçlüğü ve güvenilirlik sağlamak için kadınların erkeklere oranla daha fazla çaba gösterme gerekliliği geliyor.
Kadın girişimciliğini desteklemek üzere yürütülen çalışmalar ise sınırlı kalıyor. Bu noktada desteklerin daha sonuç odaklı olması gerekiyor. Türkiye'nin nüfusu 72 milyon. Toplam 1 milyon 300 bin girişimcimiz var. Girişimci sayısını artırmanın yolunun kadın girişimcileri artırmaktan geçiyor.
Kadın girişimcilerimizin sayısı 70 bin. Kadınlarımızı hiç görmüyoruz. İş gücününe katılımda da dünya ortalamasının altındayız kadınlarda. Dünya ortalaması yüzde 43, Türkiye yüzde 27. Gelişmiş ülkelerde iş gücününe katılım yüzde 60 kadınlarda, biz de yüzde 27. Girişimcilikte hiç esamemiz bile okunmuyor.''

Kaynak:girişimdünyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...