Ads 468x60px

Labels

22 Nisan 2011 Cuma

İş Bulma Hayali Yerine, Kendini İşini Kurma

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, üniversite öğrencilerinin devlet kurumlarında iş bulma hayali yerine, kendi işlerini kurması için devlet tarafından destekleneceğini söyledi. Ergün, girişimci sayısını arttırmak için üniversite öğrencilerine hibe verileceğini ifade etti.
Sanayi ve Ticaret Bakan Ergün, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)' nın açılış törenine katılmak için Kocaeli'ne geldi. MARKA' nın açılış konuşmasını yapan Ergün, Türkiye'deki şirketlerin Avrupa'daki şirketlere oranla daha çabuk dağıldığını ifade etti. Ergün, ülkedeki işletmelerin ulusal alana, borsalara açılan küresel ölçekli işletmeler haline gelmesi gerektiğini söyleyerek, "Esnafın halk bankasında yüzde 5 faizle 100 bin lira limitle kredi kullanabiliyor." diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik anlamda büyümesi ile esnaf ve kobilerin daha fazla destek gördüğünü dile getiren Ergün, "Onlar güçlendikçe Türkiye daha da ilerliyor, zenginleşiyor. Bu bir işbirliğidir." dedi.

Önümüzdeki dönemde girişimci sayısının arttırılması gerektiğini ifade eden Ergün, Türkiye'de girişimciliğin potansiyelin çok yüksek olduğunu ancak girişimci sayısının yüksek olamadığını söyledi. Her 100 yetişkinden sadece 4-5 kişinin girişimci olduğunu kaydeden Ergün, "Bu sayıyı 10-15'e çıkarmamız lazım. Her 100 yetişkinden 10'u 15'i girişimci olmalı. Bunun için de girişimci eğitimlerine ağırlık verdik." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki girişimci sayısını arttırmak için önümüzdeki dönemde üniversitelere girişimcilik dersi konulacağını belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitede okuyan gençler, hangi devlet dairesinde iş bulurumdan ziyade hangi şirkette iş bulurumdan ziyade kendi işimi nasıl kurarım düşüncesine sahip olacaklar. Nasıl istihdam ederim, ticaret ve üretim yaparım düşüncesine sahip olacaklar. Bütün üniversitelerde girişimcilik yarışmaları yapacağız. Her üniversiteden ilk 3'e giren girişimcileri kredilerle, hibelerle destekleyerek iş yerlerini açmalarına yardımcı olacağız."

Toplumda genel girişimciliği desteklemek için 2010 yılında 12 bin kişiye girişimcilik semineri verildiğini hatırlatan Ergün, 2011'de 20 bin kişi bu seminerlerden yararlanacağını dile getirdi.
Bakan Ergün, daha sonra kurdeleyi keserek MARKA'nın açılışını yaptı. MARKA çatısı altında bulunan Yalova, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Bolu ortak protokol imzaladı. İmzaların atılmasından sonra MARKA üyeleri ve Bakan Ergün, MARKA'nin yeni binasını gezdi.

Kaynak: girişimdünyası.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Burada sizlerle birçok girişimcilik konusunda bilgi paylaşacağız.Sitemiz güncel olmasından dolayı her gün sizi sitemize bekleriz...